Doba přípravy
10min
Celkový čas
50min
porce/procí
20
kus/kusů
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Tousťák ála Adi
Omládek
- 115 g vody, vlažné
- 1 čajová lžička medu, nebo sladěnky - lépe kyne
- 8 g droždí, nadrobit
- 130 g hladké mouky, přes síto
PŘIDÁM
- 200 g podmáslí, čerstvé, pokojové teploty
- 35 g vody, vlažné
- 150 g celozrnné pšeničné mouky, nebo žitné
- 220 g hladké mouky, přes síto
- 11 g soli
- 50 g másla, změklého
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do nádoby naleju vlažnou vodu.
- 1KL sladěnky.
- 8 - 10g droždí.
- 130g hladké mouky - přes síto.
- Nastavím 1,5min./ 40°C/ R2.
- Nechám v uzavřené TM nádobě ( nebo Tupperware misce v teple) kynout 30 - 60min -těsto by mělo zdvojnásobit objem...
- 200g podmáslí, nebo vodu s jogurtem.
- 35g vody vlažné.
- 150g celozrnné mouky - nebo žitné.
- 220g hladké mouky, ( nebo dohromady celkem 370g jen hladké mouky).
- 11g soli, dávám himalájskou.
- 30 - 50g másla změklého.
- Zapnu 4min. funkce "Těsto"
- Nechám znovu v teple kynout 30 - 60min., tentokrát už v máslem ( sádlem, Ghí...) řádně vymazané formě, až úplně po okraj.
- Přikryju igelitem, aby těsto neoschlo.
- Těsto by mělo při kynutí zdvojnásobit objem, protože při pečení už se moc nezvedne.
- PŘED vložením do trouby potřu těsto mlékem - chléb bude mít díky tomu krásnou barvu
- "Pomalé vaření" Pečeme 30min. na 180°C horkovzduch odkryté - mírně nakyne.
- Po 33min. vyklopíme z formy a ješte 5 - 10min. dopékáme v troubě "jen tak", chleba chytne barvu a kůrku.
- Před krájením necháme řádně vychladnout.
- Po vyzkoušení receptu mi dejte vědět, jak vám tousťák chutná, moc děkuju...
Bon apetit.
Postup OMLÁDEK:
PO VYKYNUTÍ PŘIDÁM:
FINÁLNÍ POSTUP:
PEČENÍ:
Tip
Tousťák je výborný i jen tak s máslem
A jak ho máte rádi vy? Podělte se v komentáři, děkuju...
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?