Ingredience & Porce
Proteinový Šumavský večerní chléb
- 4 kus vejce, neoddělujeme bílky a žloutky
- 200 gram tvrtdý sýr -libovolný, 20% tuku
- 4 polévková lžíce Psyllium -Dr.Popov
- 1 čajová lžička kmín mletý+celý
- špetka sůl
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Popište zde přípravné kroky receptu
Tip
sýr rozkrájíme na kusy-posekáme 10 sekund/rychlostí 7
rozklepneme vajíčka- přidáme psyllium, sůl a kmín- promícháme 10 sekund / rychlostí 4 -pomáháme si stěrkou
necháme pár minut odstát. Vláknina se vsákne do vajíčka a "těsto" zhoustne.
Těsto dáme na pečící papír na plech a vytvarujeme bochník. (Je to mazlavá hmota, nesahám na těsto rukama, ale stěrkou ho stáhnu na plech a vytvaruji bochánek).
Pečeme v předem rozehřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Vypadá moc dobře. Opravdu z těchto pár ingrediencí vznikne tak krásný výtvor? Ráda to vyzkouším
Are you sure to delete this comment ?