- TM 31
Ingredience & Porce
Korpus
- 4 kusy vejce
- 130 gramů Hery
- 250 gramů cukru krystal
- 120 gramů hrubá mouka
- 100 gramů solamylu
- 1 čajová lžička kypřicí prášek do pečiva
- 1 kus pomerančová kůra, z BIO pomeranče
- 40 gramů pomerančové šťávy
- 1 kus 30% smetany
Poleva
- pomerančový džus, z jednoho pomeranče
- 100 gramů cukru moučka
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Zapněte troubu na 160°C.
2. Do mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku, vložte 4 bílky a šlehejte 3min./rychlost3. Sníh odložte stranou.
3.Vyndejte šlehací metličku.
4.Do mixovací nádoby vložte Heru a sekejte 15sek./rychlost 4.
5. Nasaďte šlehací metličku, přidejte žloutky, cukr a šlehejte 1min./rychlost 4.
6. Přidejte mouku, solamyl, prášek do pečiva, kůru, šťávu z pomeranče, smetanu a šlehejte 30sek./rychlost 3.
7. Přidejte vyšlehaný sníh a lehce promíchejte 10sek./rychlost 2.
8. Těsto vlijte do předem vymazané a vysypané formy a pečte v předehřáté troubě 50 minut při teplotě 180°C.
9. Po dopočení nechte korpus ještě 10 minut odpočinout v troubě.
10. Do mixovací nádoby vložte šlehací metličku, přidejte šťávu z jednoho pomeranče, cukr a šlehejte 50sek./rychlost 4.
11. Potřete korpus pomerančovou polevou.
Korpus
Poleva
Tip
Buchtu můžete ozdobit tenkými plátky pomeranče.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
výborné, dnes upečeno a mizí rychle
zítra vyzkouším, vypadá skvěle.
Are you sure to delete this comment ?