Ingredience & Porce
- Na Vanilkový puding:
- 3 vejce
- 500 g mléko
- 100 g cukr
- 50 g kukuřičný škrob
- 1 vanilkový cukr
- Na Těsto:
- 50 g mléko
- 50 g máslo
- 50 g cukr
- 1-2 lžičky vanilkového cukru nebo esence
- 1 vajíčko
- 1 jogurt (125 g)
- 1 kostka čerstvé droždí, (25 g)
- 1 lžíce medu
- 400 g výběrová mouka
- 1 vajíčko, rozšlehané na pomazání
- Meruňková marmeláda nebo med s trochou vody na lesk.
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Prvně si připravíme vanilkový puding:
- Všechny ingredience dáme do "Zamknout mixovací nádobu" a naprogramujeme 6 min/90º/R4. Puding přelejte do jiné nádoby a aby se vám neudělal nahoře škraloup, přiložte potravinářskou fólii po celém vrchu a nechte vychladnout.
Těsto:
- do "Zamknout mixovací nádobu" dáme mléko, máslo, cukr a vanilk. cukr či esenci a mícháme 2 min/50°/R2.
- zvlášť v hrníčku rozmíchejte kostku droždí s lžící medu, jakmile se uplně rozpustí, nalejte do "Zamknout mixovací nádobu" spolu s vajíčkem a jogurtem, naprogramujte 5s/R4.
- přidejte mouku a smíchejte 15s/R 6, hned na to naprogramujte 3 min/Klas. Je důležité, aby se těsto nelepilo. V takovém případě přidejte mouku a nějakou tu sekundu navíc. Nyní musíte počkat, až těsto nakyne a zdvojnásobí svůj objem. Záleží na teplotě v místnosti, ale je to tak zhruba kolem 1hodiny.
- Vysypte těsto na pomoučený vál a trošku propracujte rukama. Posypte moukou a pomocí válečku pak vyválejte plát takových 40X30 cm. Rozetřete na něj vychladlý puding a stočte do rolády. Krájejte kousky velikosti našich třech prstů dohromady: ukazováček, prostředníček a prsteníček. Každý kousek pak vkládejte krémem směrem nahoru do předem máslem vymazané rozkládací formy (průměr 22cm), přikryjte utěrkou a opět čekejte, až zdvojnásobí svůj oběm a tak i vyplní celou formu, opět asi něco kolem 1 hodiny.
- rozšlehaným vajíčkem potřete povrch a dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C takových 40min. Dávejte si pozor, vrch zezlátne dříve, než je celý koláč upečený, tak jak už bude pěkně opečený přikryjte alobalem, at se vám nespálí.
- nakonec, jak koláč výtáhnete z trouby, potřete vyrobeným sirupem buď z medu s trochou ohřáté vody, nebo meruňkové marmelády smíchané s trochou teplé vody a tak mu dodáte na lesku.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Jane, poprvdě jsem to nezkoušela, držela jsem se původním postupem. Ale příště jak budu dělat, zkusím a dám vědět
Šlo by kvasnice míchat se surovinami v nádobě?
Velmi dobrý.
Krásně spracovaný recept určitě stojí za vyzkoušení
Urcite vyzkousejte. Opravdu to vypada narocne, ale to je spis na cas - kynuti, nez na pripravu. Ja jsem celkem v kuchyni novacek a kdyz to zvladnu ja, tak snad kazdy .
Preji hezky den
Moc se mi libi vas popis-vsechno vyborne vysvetlene.Urcite vyzkousim.Doufam,ze chutna tak, jak vypada!
Milá Jarko,
právě jsem ochutnala, je to opravdu výtečná buchta. A opravdu to vypadá složitěji než ve skutečnosti je. Moc vás chválím za velmi dobře zpracovaný postup, vše je jasné.
Děkujeme,
Mixinka
Are you sure to delete this comment ?