thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4
Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
--

Ingredience & Porce

  • Na Vanilkový puding:
  • 3 vejce
  • 500 g mléko
  • 100 g cukr
  • 50 g kukuřičný škrob
  • 1 vanilkový cukr
  • Na Těsto:
  • 50 g mléko
  • 50 g máslo
  • 50 g cukr
  • 1-2 lžičky vanilkového cukru nebo esence
  • 1 vajíčko
  • 1 jogurt (125 g)
  • 1 kostka čerstvé droždí, (25 g)
  • 1 lžíce medu
  • 400 g výběrová mouka
  • 1 vajíčko, rozšlehané na pomazání
  • Meruňková marmeláda nebo med s trochou vody na lesk.

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Prvně si připravíme vanilkový puding:

    - Všechny ingredience dáme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a naprogramujeme 6 min/90º/R4. Puding přelejte do jiné nádoby a aby se vám neudělal nahoře škraloup, přiložte potravinářskou fólii po celém vrchu a nechte vychladnout.

    Těsto:

    - do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" dáme mléko, máslo, cukr a vanilk. cukr či esenci a mícháme 2 min/50°/R2.

    - zvlášť v hrníčku rozmíchejte kostku droždí s lžící medu, jakmile se uplně rozpustí, nalejte do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" spolu s vajíčkem a jogurtem, naprogramujte 5s/R4.

    - přidejte mouku a smíchejte 15s/R 6, hned na to naprogramujte 3 min/Klas. Je důležité, aby se těsto nelepilo. V takovém případě přidejte mouku a nějakou tu sekundu navíc. Nyní musíte počkat, až těsto nakyne a zdvojnásobí svůj objem. Záleží na teplotě v místnosti, ale je to tak zhruba kolem 1hodiny.

    - Vysypte těsto na pomoučený vál a trošku propracujte rukama.  Posypte moukou a pomocí válečku  pak vyválejte plát takových 40X30 cm. Rozetřete na něj vychladlý puding a stočte  do rolády. Krájejte kousky velikosti našich třech prstů dohromady: ukazováček, prostředníček a prsteníček. Každý kousek pak vkládejte krémem směrem nahoru do předem máslem vymazané rozkládací formy (průměr 22cm), přikryjte utěrkou a opět čekejte, až zdvojnásobí svůj oběm a tak i vyplní celou formu, opět asi něco kolem 1 hodiny.

    - rozšlehaným vajíčkem potřete povrch a dejte do předem vyhřáté trouby na 200°C takových 40min. Dávejte si pozor, vrch zezlátne dříve, než je celý koláč upečený, tak jak už bude pěkně opečený přikryjte alobalem, at se vám  nespálí.

    - nakonec, jak koláč výtáhnete z trouby, potřete  vyrobeným sirupem buď z medu s trochou ohřáté vody, nebo meruňkové marmelády smíchané s trochou teplé vody a tak mu dodáte na lesku.

  2. Popište zde přípravné kroky receptu

  3. Popište zde přípravné kroky receptu

  4. Popište zde přípravné kroky receptu

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Chinois s vanilkovým pudingem

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: