thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
30min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

  • 1000 g čerstvý kaštan, neloupaný, proříznutých jako mušle
  • 1100 g voda
  • 400 g cukr
  • 1 vanilkový lusk, rozkrojený na 3 kusy

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    1. Vložte kaštany do systému Varoma.
    2. Do mixovací nádoby nalijte 600 g vody, umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 25–30 min./Varoma/rychlost 1. Doba vaření závisí na velikosti a druhu kaštanů. Měly by být „al dente“ (na skus). Odložte systém Varoma stranou a vyprázdněte a vysušte mixovací nádobu.
    3. Teplé kaštany oloupejte. Kaštany je snadné oloupat, dokud jsou vlhké. Jsou-li kaštany suché, namočte je do teplé vody.
    4. Do suché mixovací nádoby vložte cukr a vanilkový lusk a mixujte 10 sek./rychlost 10.
    5. Přidejte 500 g vody a vařte 15 min./Varoma/rychlost 1 bez odměrky.
    6. Přidejte oloupané kaštany a vařte 3–6 min./100 °C/ Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost 1. Opatrně zkontrolujte, zda jsou dostatečně měkké a zachovávají si svůj tvar.
    7. Kaštany nandejte do zavařovacích sklenic, zalijte sirupem a ihned uzavřete.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Kaštany ve vanilkovém sirupu

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: