Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
--
Ingredience & Porce
Shahi paneer
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 12 kusů kešu oříšků, namočených na 1/2 hodiny do vody
- 6 kusů mandlí, loupaných, namočených spolu s kešu oříšky
- 4 stroužky česneku
- 20 gramů zázvoru, čerstvého
- 300 gramů vody
- 50 gramů ghí
- 1 čajová lžička koriandr, mletý
- 1 čajová lžička garam masaly
- 1 čajová lžička kashmeer chilli, výrazně červená pálivá paprika
- 100 gramů jogurtu, 10% tuku
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- 2 čajová lžička soli
- 1/2 čajová lžička kardamom, mletý
- 15 kusů šafránu, blizen, volitelné
- 50 gramů smetany
- 250 gramů paneer
- 1 lístek bobkový list, sušený
- 3 kusy hřebíček
- 1 dřívko skořice, celé, cca 25mm
- 1/2 čajové lžičky kmín římský
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Kešu oříšky a mandle namočte na cca 30 minut do vody, poté sceďte a oříšky vložte do nádoby. Přidejte 100 gramů cibule, 4 stroužky česneku, 20 gramů zázvoru.
- "Zamknout mixovací nádobu" "Mixování" 5 sekund, rychlost 6.
- Přidejte 300 gramů vody.
- "Zamknout mixovací nádobu" a vařte 15 minut, 100 stupňů C.
- Vývar slijte do misky a uchovejte.
- Uvařené ořechy a zeleninu vraťte zpět do nádoby.
- "Zamknout mixovací nádobu" "Mixování" 10 sekund, rychlost 10.
- Pokud je směs příliš hustá, setřete stěrkou dolů do nádoby, přidejte 2 - 4 lžíce odloženého vývaru a postup opakujte. Směs přeložte do misky a uchovejte. Nádobu vyčistěte.
- Do nádoby vložte 50 gramů Ghí, 1 bobkový list, 3 ks hřebíčku, kousek celé skořice, 1/2 lžičky římského kmínu, 1/2 lžičky kardamonu.
- "Zamknout mixovací nádobu" restujte 2 minuty, 120 stupňů C, rychlost 1.
- Přidejte odloženou pastu z oříšků, cibule, česneku a zázvoru.
- "Zamknout mixovací nádobu" restujte 15 minut, 120 stupňů C, rychlost 2.
- Přidejte 1 lžičku Kashmeer chilli (nebo jinou kvalitní pálivou papriku s výraznou barvou), 1 lžičku Garam masaly, 1 lžičku mletého koriandru, 1 lžíci třtinového cukru, 2 lžičky soli, 100 gramů smetanového jogurtu nebo kysané smetany, 200 g odloženého vývaru z ořechů a zeleniny (nebo více, pokud je omáčka hustá.
- "Zamknout mixovací nádobu" a vařte 15 minut, 100 stupňů C, rychlost 2.
- Vyndejte celé koření - skořici, bobkový list, hřebíček.
- Přidejte blizny šafránu, 50 gramů smetany, 250g paneeru nakrájeného na kostky (2x2cm).
- "Zamknout mixovací nádobu" prohřejte 3 minuty, 90 stupňů C, rychlost "Jemné míchání" .
- Podávejte s rýží nebo s indickým chlebem naan.
Shahi paneer
Tip
Kashmeer chilli můžete nahradit kvalitní pálivou paprikou s výraznou barvou (například maďarskou).
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?