thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
10min
Celkový čas
25min
porce/procí
-- --
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Tabouleh

  • 500 gram vody
  • 100 gram pšenice bulgur
  • čajová lžička soli
  • 2 svazek petrželová nať
  • ½ svazek máty čerstvé
  • 3 kus jarní cibulky
  • 1 kus salátové okurky
  • 1 kus citrónu, celý vymačkat
  • ¼ - ½ čajová lžička pepře mletého
  • 200 gram rajčat

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby vložte vodu a 10 g olivového oleje a ¼ ČL soli, vložte košíček na vaření, zvažte pšenici a vařte 10 min/Varoma/rychlost 1. Bulgur odložte do mísy a vodu vylejte.
  2. Do mixovací nádoby vložte petržel, mátu a jarní cibulku, sekejte 3 sek./rychlost 7 a přidejte k vychladlému bulguru.
  3. Do mixovací nádoby vložte okurku, sekejte 4 sek/rychlost 4,5, slijte přes košíček, nechte chvilku okapat a přidejte k bulguru.
  4. Do mixovací nádoby dáme 40 g olivového oleje, citronovou šťávu, 1 ČL soli a pepře, mixujeme 5j sek/rychlost 5, vmícháme do bulgurové směsi spolu s nakrájenámi rajčaty, dochuťe a nechte alespoň 2 hodiny uležet a vychladnout v lednici.

Tip

U tohoto receptu je velmi důležité jej nechat alespon 2 hodiny odležet v lednici. Chuťě se spojí a salát i trochu chuťově zjemní. Úplně nejlepší je druhý den.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Tabouleh

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: