thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
5h 0min
Celkový čas
5h 0min
porce/procí
60 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Těsto

  • 350 g mandle, neloupaná
  • 250 g cukr, moučka
  • 1 kus vejce
  • 100 g kešu ořechů
  • 2 polévkové lžíce hořkého kakao
  • 150-200 g hořká čokoláda na vaření
  • 0,5 čajová lžička mandlové esence
  • trocha zelené potravin.barvivo
  • 1 čajová lžička citrónová kůra
  • 0,5 kus šťáva z malého citrónu

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1. do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" kešu oříšky a sekáme 30s/R10 - dáme stranou do misky.

    2. do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" 350g mandlí celých a sekat 30s/R10.

    Přendáme do vedlejší misky jen 50g a zbylých 300g necháme v Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a přidáme cukr a promícháme 10s/R7. Do směsy přidáme vejce, citronovou kůru a  šťávu z půlky citronu = vše zpracovat 2min/Těsto"Těsto"

    - vyndáme na vál a rozdělíme na 3 díly.

    1. díl vložíme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu"  a přidáme rozsekané kešu oříšky, zelené barvivo a mandlovou esenci  = 1min/Těsto"Těsto" , vyndáme na vál a zpracujeme do válečku a pořádně promneme v dlaních, aby se pořádně těsto obarvilo.

    2. díl vložíme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a přidáme hořkou čokoládu = 1min/Těsto"Těsto" , vyndáme na vál a zpracujeme do válečku

    3. díl vložíme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" a přidáme zbylých 50g rozsekaných mandlí , vyndáme na vál a zpracujeme do válečku

     

    Všechny válečky dáme do ledničky nejlépe na 2h, aby ztuhly a dalo se s nimi lépe pracovat.

    Postup při výrobě kuliček: Ze zelené části si tvarujeme malé kuličky, obalíme směsí z kakaa a nakonec směsí z mandlí - opět dáme do lednice, min. na 2 hodiny!!!

     

    Nad párou rozpustíme hořkou čokoládu a jednotlivé koule obalíme.

     

Tip

Recept sice vypadá složitě, ale výsledek stojí za to!!!!

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Vynikající " Mozartovy koule "

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?