thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
5h 0min
porce/procí
3 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Pinsa romana (římská pizza)

  • 1750 g vody
  • 35 g sušeného droždí, (nejlépe italského lievito madre)
  • 650 g hladké mouky, (typ 0)
  • 30 g rýžové mouky
  • 20 g sojové mouky
  • 10 g extra panenského olivového oleje
  • 10 g soli
  • rajčatová omáčka (pyré), podle chuti
  • 250 g mozzarelly, (nejlépe z buvolího mléka)
  • 10 lístků čerstvé bazalky

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní
  • Rockstar kameninová deska - Paul
    Rockstar kameninová deska - Paul
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Ustřihněte list pečicího papíru o stejné velikosti jako základna nádoby Varoma, vložte jej dovnitř a potřete ho kapkou extra panenského olivového oleje.
  2. Do mixovací nádoby dejte 500 g vody a 35 g sušeného droždí a promíchejte 1 min./rychlost. 1.
  3. Přidejte 650 g hladké mouky, 30 g rýžové mouky, 20 g sójové mouky, 10 g extra panenského olivového oleje a 10 g soli, hněťte 15 min./Těsto"Těsto" .
  4. Těsto přendejte na vál, vytvořte bochník a vložte do Varoma mísy. Varomu uzavřete víkem a odložte stranou.
  5. Mixovací nádobu vyčistěte, nebo vložte 1000 g vody a manuálně spusťte program krátké předmytí. Nádobu vyprázdněte.
  6. Do mixovací nádoby dejte 250 g vody, nahoru umístěte Varoma místu a spusťte Fermentaci Fermentování"Fermentování" /3 h/37°C. Poté Varoma mísu opatrně sundejte a těsto vyndejte.
  7. Těsto rozdělte na 3 kusy přibližně stejné hmotnosti, vytvořte z nich bochníky a odložte na vál. Přikryjte utěrkou a nechte asi 1 hodinu kynout mimo průvan.
  8. Předehřejte troubu na 250 °C a pečicí plech vymažte extra panenským olivovým olejem.
    Na vál dejte kopec rýžové mouky a trochu ji rozprostřete. Položte bochník těsta a rozválejte ho na přibližně stejnou velikost, jako je povrch pečícího plechu (viz rada). Vyválené těsto dejte na plech a dochuťte rajčatovým pyré a kápněte extra panenským olivovým olejem.
  9. Pečte ve vyhřáté troubě 10 minut (250 °C), plech položte na spodní mřížku. Opatrně vyndejte z trouby a snižte teplotu trouby na 200°C.
  10. Okořeňte mozzarellou, umístěte plech na středovou mřížku trouby a pokračujte v pečení po dobu 10 minut (200 °C). Opatrně vyndejte z trouby a stejným způsobem pokračujte s dalšími 2 bochníky. Podávejte horké.

Tip

Tloušťka pinsy závisí na osobním vkusu, pokud chcete nižší a křupavější pinsu, vyválejte těsto na stejnou velikost jako použitý plát, pokud místo toho chcete vyšší a měkčí pinsu, vyválejte těsto na menší velikost srovnatelnou s talířem.

Kynutí s režimem Fermentace zkracuje dobu kynutí, přesto ale získáte vysoké a měkké těsto.

Pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet klasické kynutí, v kroku 3 vložte těsto do velké mísy, uzavřete ji víkem (nebo průhlednou fóliítmrc_emoticons.;) a dejte alespoň na 24 hodin do lednice. Těsto vyjměte, rozdělte na 3 bochníky a ty dobře rozmístěte na tác, přikryjte bavlněnou utěrkou a dejte na 3 hodiny do lednice. Vyjměte bochníky z chladničky a nechte je při pokojové teplotě 2 hodiny a pokračujte v přípravě podle receptu.
_____________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
_____________________________

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Pinsa Romana (římská pizza)

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: