
Doba přípravy
25min
Celkový čas
1h 55min
porce/procí
70
kus/kusů
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Ananasové koláčky
Ananasový džem
- 1500 g čerstvého ananasu, (cca 2 ananasy), oloupané, na kostky (2 cm)
- 100 g cukru
- 1 tyčinku skořice
Piškot
- 350 g hladké mouky
- 20 g sušeného mléka
- 20 g moučkového cukru, (viz Tip)
- 1 špetka soli
- 250 g másla (nesoleného), studeného, na kostky (1 cm)
- 2 žloutky
- 1 celé vejce
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte 1500 g čerstvého ananasu na kousky a sekejte 5 sek/rychlost 5. Rozmixovaný ananas sceďte pomocí Varoma mísy, abyste odstranili přebytečnou šťávu.
- Do mixovací nádoby vložte rozmixovanou dužinu z ananasu, 100 g cukru, 1 tyčinku skořice, a vařte 40 min/120°C/rychlost 1 nebo dokud nezhoustne. Přendejte do misky a nechte úplně vychladnout. Vyčistěte mixovací nádobu.
- Z vychladlého a ztuhlého džemu si vytvořte malé kupičky (každá cca 8 g).
- Do mixovací nádoby vložte 350 g hladké mouky, 20 g sušeného mléka, 20 g moučkového cukru, 1 špetku soli a drťte 15 sek/rychlost 10.
- Přidejte 250 g másla, mixujte 5 sek/rychlost 5.
- Přidejte 2 žloutky a promíchejte
"Těsto" /30 sec.
- Těsto přendejte do nějaké mísy, zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 30 minut do chladu.
- Z těsta vytvarujte dlouhý váleček a nakrájejte na malé kousky (cca 10 g).
Každý kousek těsta vyrovnejte, do středu každého plátku vložte kupičku džemu a zabalte do kuličky. Povrch těsta křížem několikrát nakrojte (nebo nastřihněte), abyste vytvořili ananasový vzhled, a položte na pečicí plech. Opakujte kroky se zbývajícími kuličkami těsta a marmeládou. - Předehřejte troubu na 170 °C.
- Pomocí štětce potřete povrch těsta lehce rozšlehaným vejcem. Pečte 20 minut při 170 °C, dokud nezezlátnou. Před podáváním nebo skladováním ve vzduchotěsné nádobě nechte zcela vychladnout na chladicí mřížce.
- FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty
Džem
Piškot
Tip
Moučkový cukr si můžete vyrobit sami drcením v Thermomixu (10 sek./rychlost 10).
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Party
Raut
Narozeniny dětí
Piknik
Děti v kuchyni
Brunch
Odpolední čaj
Svačina
Dezert
Pečení
Cukroví
Pečivo
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře