Ingredience & Porce
200g.zázvoru(omytého,neoloupaného),500g.cukru,1-1,5l.vody,plátek oloupaného citronu.
- 1-1,5 litr voda
- 200 gramů zázvoru
- 1 plátek citrón
- 500 gramů cukr
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do nádoby dáme omytý,neoloupaný zázvor-nakrájený na větší špalky.Nádobu uzavřeme a mixujeme zázvor 30sek.,R 10.Přidáme vodu,cukr,citon.A vaříme 60min.,VAROMA,R2-3.Vaříme bez odměrky.Po uvaření přelijeme do sklenic a po vychladnutí uchováváme v chladničce.
Zázvorový sirup.
Tip
Místo cukru můžeme použít med.
Sirup lze zalít studenou vodou-pro osvěžení.
Sirup lze zalít horkou vodou nebo čajem-pro zahřátí.
Sirup lze zalít i minerálkou,džusem,ozdobíme mátou a máme lahodný letní nápoj.
Aby nám sirup vydržel déle než v lednici,můžeme jej nalít do tvořítek na led a zmrazit.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Dobrý večer,
dnes jsem si koupila zázvor s tím, že si uvařím sirup. Už se vaří a začíná vonět, já koukám na web, no není to super. Věřím, že i sirup dopadne dobře. Už jsem ho vařila, podle jiného receptu, né ve Vorwerku, do čaje super. Už se těším. Díky za recept.
Tak už ho mám v lednici a dávám do čaje, jelikož jsem nachlazená, ať dá těm bacilům zahulit .
Akorát jsem po uvaření scedila.
Sirup je výborný. Není tolik hustý jak jsem doufala, ale zdraví prospěšný určitě.
Jeste bych se rada zeptala, pokud ho chci udelat s medem, tak take pul kila?
Děkuji.Není hustý.To je pravda.Ale kamarádka ho právě dělá s míň vody a má ho hustší
Dobrý den.
To opravdu nevím.Ale používáme ho ,i když na nás něco leze a jsme za chvíli fit.Tak snad se tím vařením vše nezničí.Děkuji za zájem.Zuzka
To musim vyzkouset, nevite jestli tim delsim varenim ztrati ten zazvor hodne pro zdravi prospesnym vlastnostem? Ja ho normalne strouhavam do caje syrovy, ale jako sirup by to bylo pohodlnejsi a urcite lahodnejsi
Are you sure to delete this comment ?