- TM 31
Ingredience & Porce
Těsto
- 400 gramů mléko
- 40 gramů čerstvých kvasnic
- 600 gramů hladká mouka
- 2 čajové lžičky sůl
- 600 gramů voda
- 4 polévkové lžíce soda jedlá
- mořská sůl, hrubá, na posypání
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Do mixovací nádoby nalijte mléko a přidejte kvasnice a zahřívejte 2 minuty/37°C/rychlostí 2.
2. Přidejte mouku a sůl a hněťte 2 minuty 30 vteřin/"Zamknout mixovací nádobu" /"Těsto" . Vložte těsto do mísy, přikryjte a nechejte kynout na teplém místě, až zdvojnásobí objem (asi 30 minut).
3. Předehřejte troubu na 200°C.
4. Rozdělte těsto na 10 stejně velkých kusů a na nepřilnavém vále vyválejte na váleček (asi 60 cm), který je na koncích tenší. Uchopte oba konce, dvakrát je otočte a přeložte je na silnější část válečku.
5. V hrnci (o průměru 20 centimetrů) přiveďte k varu vodu se sodou. Po jednom preclíky položte na naběračku a ponořte do vařící slané vody na 30 - 60 vteřin.
6. Potom je položte na plech vyložený pečícím papírem. Posypejte hrubou solí a pečte 15 minut v předehřáté troubě při 200°C. Nechjte je pár minut vychladnout a podávejte teplé nebo studené.
Tip
- místo hrubé soli posypejte preclíky sezamem, kmínem, slunečnicovým nebo dýňovým semínkem
PRECLÍKY
- pochází z Německa. Zejména v jižním Německu se s nimi setkáte všude. Jí se buď samotné nebo podélně rozkrojené a namazané máslem. Obojí se podává s pivem v typických hospůdkách.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?