- TM 31
Ingredience & Porce
Suroviny
- 300 gramů pohanka, loupané nebo pohankové mouky
- 80 gramů ječmene, nebo krup
- 300 gramů voda, vlažné
- 200 gramů hladká mouka
- 70 gramů olej
- 30 gramů máslo
- 30 gramů čerstvé droždí
- 1 čajová lžička cukr
- 1 čajová lžička sůl
- 20 gramů pšeničné krupice
- sůl, hrubá, na ozdobu
- sezamová semínka, na ozdobu
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do mixovací nádoby nasypte pohankovou a pšeničnou mouku a melte 30 sek./rychlost 10.
Přidejte vodu, mouku, olej, máslo, droždí, cukr a sůl a hněťte 3 min.//.
Uhnětené těsto položte na vál a vytvarujte z něho kouli. Obalte v pšeničné krupici, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě po dobu asi 1 hodiny, do dvojnásobku původní velikosti.
Předehřejte troubu na 200 °C.
Jakmile těsto vykyne, rozdělte ho na 4 kusy a rozválejte je tak, aby měly tloušťku zhruba 0,5 cm (obdélník 15 x 20 cm). Vykrajovacím kolečkem nebo ostrým nožem nakrájejte těsto na dlouhé pruhy o šířce přibližně 2 cm. Poté posypte hrubě mletou solí a sezamovými semínky, zatočte do spirály a dejte na plech pokrytý pečicím papírem.
Pečte přibližně 15 minut (200 °C).
Tip
Podávejte s různými dipy.
Posypte větším množstvím soli, aby byla chuť výraznější.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?