Doba přípravy
10min
Celkový čas
35min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Žampionový krém s bramborem (vegan)
- 50 g cibule
- 20 g rostlinného oleje
- 250 g bílý žampión, čerstvý
- 700 g voda
- 200 g rýžového mléka
- 1,5 polévkové lžíce sypaného würzlu, zeleninový bujón, čistě rostlinný, bez glutamátu a přidaných zvýrazňovačů
- 50 g hladká mouka
- 0,5 čajové lžičky sůl
- 50 g rostlinné smetany, použila jsem Provamel
- 1/2 kusů sojakrému, 1/2 střívka ( //www.lunter.com/cs/portfolio-item/sojakrem-strivko/ )
- 1 dávka sušeného libečku, dle chuti
- 4-5 kusů brambor, středně velkých
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- posekat žampiony (pár si nechat bokem na pozdější orestování a dozdobení polévky) - 5 sek/R4 (vyndat z nádoby bokem)
posekat cibuli - 3 sek/R5 - přidat olej a restovat - 5 min/120st.C/R1
přidat posekané žampiony a restovat společně s cibulí - 3 min/120st.C/R1 - přidat vodu, mouku, würzl, sůl a smíchat - 1 min/100st.C/R3
- přidat košík s na kostičky nakrájenými bramborami - 12 min/100st.C/R3
- stěrkou vytáhnout košík a odložit bokem do tepla
- do polévky přidat smetanu, sojakrém a libeček - 3 min/90st. C/R2
- mixovat - 30 sek/R 4-7 (zvyšovat postupně)
- do krému vložit uvařené brambory z košíku
- orestovat na rostlinném oleji zbytek žampionů a podávat
Postup
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Vegína:mrzí nás Vaše zkušenost s vkládáním receptů. Web prošel drobnou obnovou (například větší formáty dotografií, nové kategorie apod...) a proto v tomto období šly recepty hůře vkládat.
Nyní už by všechno mělo jít jako po másle. Nezanevřete na nás, prosím. Vaše polévka je výborná a my se těšíme na nové inspirace.
Děkujeme!
ivanita: Hele, schválně si to někdy zkus, ale předem si pořiď barvu na vlasy, abys pak zamaskovala nové šediny
Vegína: sama zkušenost s vkládáním receptů nemám, takže nemohu posoudit, ale díky za vysvětlení
ivanita:
Ahoj, díky za upozornění. Tohle je můj první a nejspíš i poslední vložený recept, protože se přiznám, že zmatenější systém vkládání už asi vymyslet nešel. Než se mi tenkrát vůbec podařilo recept po x editacích vložit, protože systém několikrát po uložení rozhodil koncept textu, začala moje nervová soustava brutálně kolabovat a tik v oku nejspíš zapřičinil, že jsem si po trilióntém pokusu už pak nevšimla překlepu u té soli. Ingredience jsem upravila, ale postup se mi opět editovat nedaří. Upravený text je vložen, po uložení se ale neobjevuje. Předesílám, že PC je můj kažodenní kámoš, tudíž nespadám do skupiny úplných lamích pc uživatelů. Možná by neškodilo, kdyby se programátoři rozhodli zamakat na sofistikovanější podobě systému. Dovoluji si předpokládat, že nejsem první, ani poslední, kdo by to uvítal.
PS a koukám už se v těch krocích úprava zobrazila, ovšem zas rozhozeně, nonic...
PPS a koukám, že v surovinách se ty úpravy zas neuložily, to je tady fakt trénink trpělivosti, to se musí nechat
Ano to hmmmm je zde zcela adekvatni, 250g zampionu a kde je v postupu najdeme? Dozvime se pouze o zbytku, ktery mame orestovat.
4,5 lzicky soli?!?! To neni zrovna receptura pro party, ale pro 4 lidi.
v postupu mame brambory, skvele! Presne kvuli tomu mne nazev zaujal, doposud delam zampionovou polevku ze zakladni kucharky thermomix, ktera je vynikajici. Takze obohaceni o brambory jsem vitala, avsak kolik brambor pouzit, to si uz musi ctenar domyslet sam.
takze suma sumarum, preci jen jsem se obohatila, a to o pouziti libecku, ktery vyuzivam konzervativne jen do masoveho vyvaru, ale tady ocenuji!
Hmmmm, žampionový krém....
Are you sure to delete this comment ?