Doba přípravy
0min
Celkový čas
0min
porce/procí
6
porce/porcí
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Pau
- 225 gram plnotučné mléko
- 60 gram máslo, nakrájené na kousky
- 35 gram cukr
- 20 gram droždí
- 575 gram hladká mouka, typu 00
- 3 kus velké vejce, 70 g každé
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička olivový olej, na vymazání mísy
Bhaji
- 100 gram mrkev, na kolečka
- 100 gram brambor, na kostky (3 cm)
- 100 gram hrášek, zelený, mražený
- 200 gram květák, na malé růžičky
- 100 gram bílá cibule, na čtvrtky
- 200 gram paprika, červená
- 1 plechovka rajčat
- 100 gram rajčatový protlak
- 50 gram olej
- 2 čajová lžička římský kmín
- 2 čajová lžička kurkuma
- 2 polévková lžíce vegetable masala, Kadai mix
- 1/4 čajová lžička chilli, mleté
- 1 kostka zeleninový vývar
- 2 čajová lžička sůl
- 50 gram máslo
- 500 gram voda
- 50 gram červená cibule, k podávání
- 1 kus limetka, k podávání
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby dejte 225 g plnotučného mléka a 60 g másla nakrájeného na kousky.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte odměrku a zahřívejte 3 min./50°C/rychlost 1/"Jemné míchání" .
- Otevřete víko nádoby. Přidejte 35 g cukru a 20g droždí.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte odměrku a míchejte: 20 sek./rychlost 1/"Jemné míchání" .
- Nechte 5 minut odpočívat.
- Otevřete víko nádoby. Přidejte 575 g hladké mouky typu 00, 2 vejce a 1 lžičku soli.
- Nasaďte odměrku a promíchejte: 3 min./"Těsto" .
- Mezitím: Pracovní plochu posypte moukou. Připravte si velkou mísu a vymažte ji 1 lžičkou olivového oleje.
- Otevřete víko nádoby a těsto přeneste, zhutněte a přendejte do velké, předem olejem vymazané mísy. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte ji kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem (asi 1 hodinu).
- Mezitím: Připravte si formu (20x30 cm) vyložte ji pečícím papírem a dejte stranou.
- "Varná konvice" Vykynuté těsto vezměte a dobře pomučenýma rukama ho rozdělte na 12 kuliček přibližně stejné hmotnosti. Kuličky naskládejte rovnoměrně do připravené formy.
- V malé misce rozšlehejte zbylé vejce s mlékem a potřete povrch kuliček. Zakryjte potravinářskou fólii a dejte na 30 minut do chladničky.
- Mezitím: Předehřejte troubu na 180°C.
- Těsto vyndejte z lednice, odstraňte potravinářskou fólii a pečte ve vyhřáté troubě 25-30 minut (180°C). Poté opatrně vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
- Servírujte.
- Nalijeme 500g vody, vložíme varný košík, do košíku přidáme 100 g mrkve na kolečka, 100 g brambor na kostky (3 cm), 100 g hrášku (mražený a 200 g květáku na malé růžičky.
- "Ohřev" "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte odměrku a vařte 20 min./Varoma/rychlost "Jemné míchání" .
- Vyjměte varný košík pomocí stěrky a odložte stranou. Vodu z nádoby vylijte do misky a uchovejte.
- Do nádoby vložte 50 g oleje, 100 g cibule na čtvrtky a 200 g papriky červené.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte ochranný kryt víka mixovací nádoby a nasekejte 5 sek./rychlost 5.
- Stěrkou setřete okraje na dno mixovací nádoby.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte ochranný kryt víka mixovací nádoby a restujte 10 min./120°C/rychlost 1.
- Přidejte 1 plechovku rajčat, 100 g rajčatového protlaku.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte ochranný kryt víka mixovací nádoby a restujte 10 min./120°C/rychlost 1.
- Přidejte 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky chilli, 2 lžičky soli, 1 kostku zeleninového vývaru.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte ochranný kryt víka mixovací nádoby a restujte 5 min./120°C/rychlost 1.
- Přidejte uvařenou zeleninu z varného košíku, 50 g másla a 200 g vody odložené z vařené zeleniny.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte odměrku a sekejte 3 sek./rychlost 4.
- Poté stěrkou promíchejte.
- "Zamknout mixovací nádobu" Nasaďte odměrku a ještě jednou sekejte 3 sek./rychlost 4.
- Provaříme 10 min./100°C/rychlost 2.
- Při podávání posypeme nasekanou červenou cibuli a přidáme 1/8 limetky.
Příprava Pau (houstiček)
Příprava Bhaji
Tip
Podáváme s Pau (houstičky k Bhaji) opečené na másle.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?