
- TM 6
- TM 5
- TM 31
- TM 21
Ingredience & Porce
TĚSTO
- 3 kusy vejce, (velikost "L")
- 100 g kokosového mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 40 g oleje, kokosového
- 380 g bílého jogurtu
- 150 g cukru, krupice
- 1 čajová lžička kokosového extraktu, (volitelně)
- 60 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 čajová lžička jedlé sody
- ½ čajové lžičky soli
- + trocha másla na vymazání formy
- + trocha hladké mouky na vysypání formy
SIRUP
- 50 g cukru, krupice
- 50 g kokosového mléka
GLAZURA
- 250 g cukru, krupice
- 1-2 polévkové lžíce Mléka
- 40 g strouhaného kokosu
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
-
Rockstar Betty
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do čisté a suché mixovací nádoby vložte 225 g cukru krupice a drťte 15 sek./rychlost 10. Moučkový cukr přesuňte do mísy.
- Do mixovací nádoby vložte zbylých 225 g cukru krupice a drťte 15 sek./rychlost 10. Moučkový cukr přesuňte do mísy.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
Formu na bochník nebo bábovku vymažte trochou másla a vysypejte hladkou moukou. - Do mixovací nádoby vložte 3 vejce, 100 g kokosového mléka, 100 g rozpuštěného másla, 40 g oleje, 380 g bílého jogurtu a míchejte 2 min./rychlost 4.
- Do mixovací nádoby nasypte 150 g moučkového cukru z odložené mísy, přidejte 1 čajovou lžičku kokosového extraktu (volitelně), 60 g hladké mouky, 1 čajovou lžičku kypřicího prášku do pečiva, 1 čajovou lžičku jedlé sody, ½ čajové lžičky soli a míchejte 3 min./rychlost 4.
- Vzniklé hladké lité těsto nalijte do vymazané formy a pečte 50 minut na 180 °C (spodní a vrchní ohřev), nebo pomocí teplotního senzoru Thermomix. Na konci pečení proveďte test špejlí - viz Tip.
- Během pečení si umyjte mixovací nádobu a vložte do ní 50 g moučkového cukru z odložené mísy, 50 g kokosového mléka a rozpouštějte 2 min./50°/rychlost 4.
- Upečené těsto ve formě vyndejte z trouby a odložte na mřížku. Sirup nalijte na stále horké těsto a nechte vše ve formě na mřížce zcela vychladnout.
- Do mixovací nádoby vložte 250 g moučkového cukru z odložené mísy, 1-2 polévkové lžíce mléka a vytvořte polevu 1 min./rychlost 4.
- Vychladlý bochník vyndejte z formy. Vytvořenou polevu nalijte na vychladlý bochník, rozetřete stěrkou a posypte strouhaným kokosem.
FB/IG skupina: Thermomix vytvořené recepty[/i]
MOUČKOVÝ CUKR
TĚSTO
Tip
Jedná se o hodně vlhký typ olejové bábovky. Sušší konzistence lze dosáhnout vynecháním sirupu.
Můžete použít nejen formu na bochník, ale třeba formu na bábovku, srnčí hřbet, nebo biskupský chlebíček.
Test upečení: Na několika místech zapíchněte do bábovky kus špejle, jakmile na sebe nelepí těsto, je hotová.
______________________________
Facebook skupina:
Thermomix vytvořené recepty
______________________________
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 6
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby. -
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře