Ingredience & Porce
- 4 celá vejce
- 8 lžic cukru krupice
- 10 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic horké vody
- ½ prášku do pečiva
- 1 velká smetana na šlehání (nebo 2 malé)
- 1 velká zakysaná smetana (nebo 2 malé)
- 1 vanilkový cukr
- 2 x čiré želé v prášku
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Piškot
4 celá vejce
8 lžic cukru krupice
10 lžic polohrubé mouky
6 lžic horké vody
½ prášku do pečiva
Tyto suroviny dáme do nádoby Thermomixu a šleháme (nemusí být šlehací metla) 10 – 12 vteřin na rychlost č. 4.
Přelijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 30x40 cm). Pečeme v horkovzdušné troubě na 150°C – 15 minut.
Krém
1 velká smetana na šlehání (nebo 2 malé)
1 velká zakysaná smetana (nebo 2 malé)
1 vanilkový cukr
Nejprve ušleháme smetanu 70 vteřin rychlostí č.4, snížíme rychlost na č.2 a postupně vmícháváme zakysanou smetanu a cukr.
Krém natřeme na vychlazený piškot a dáme 2 hodiny do lednice (nebo kamkoliv do chladu). Já ještě udělám do krému mřížku, aby se pak lépe jednotlivé porce řezů krájely.
Pak poklademe na krém čerstvé ovoce (nejlépe jahody v létě, ananas v zimě).
Poleva
2x čiré želé v prášku
Uvaříme v Thermomixu dle návodu na sáčku a nalijeme na ovoce. Necháme vychladit a podáváme. Výborné.
Věra Němčanská
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Šikulka,jsou opravdu skvělé.
Super nápad na víkendové pečení
Are you sure to delete this comment ?