thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
10min
Celkový čas
33min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Broskve s bazalkou

  • 1000 gramů vody
  • 4 kusy broskve, zralé
  • 20 gramů citrónové šťávy
  • 16 lístek bazalky
  • 4 čajové lžičky másla
  • 2 čajové lžičky moučkového cukru
  • černý pepř, čerstvě namletý

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby nalijte vodu a vařte 8 minut/Varoma/rychlostí 1
  2. Do vroucí vody ponořte celé broskve a ponechte je tam asi 1 minutu.
  3. Poté je opatrně vyndejte a ihned ponožte do studené vody. Horkou vodu v mixovací nádobě ponechte.
  4. Broskve oloupejte, překrojte na půl a vypeckujte.
  5. Půlky broskví zakápněte citrónovou šťávou.
  6. Připravte si kusy hliníkové fólie. Na každý kus položte dva velké lístky bazalky a dvě půlky broskví.
  7. Doprostřed každé broskve dejte půlku čajové lžičky másla.
  8. Posypejte moučkovým cukrem a zbývajícími lístky bazalky.
  9. Půlky broskví znovu přiložte k sobě, pevně zabalte do hliníkové fólie a vložte do Varoma mísy.
  10. Umístěte systém Varoma na své místo a vařte v páře 4 - 7 minut/Varoma/rychlost 1 v závislosti na velikosti a zralosti broskví.
  11. Broskve položte na talíře a posypejte mletým pepřem.

Tip

Tento dezert můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou a malinovým pyré.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: