![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/brant50b-112e9-459216-a8af9-bxzh4w85/e6cb9c35-f506-4f8a-a6ff-c79cc402e699/main/cantucci-mandlove-sucharky.jpg)
- TM 31
Ingredience & Porce
Cantucci (mandlové suchárky)
- 350 gramů mouky hladké
- 250 gramů cukru
- 1 špetka soli
- 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 kusy vajec
- 1 kus vaječného žloutku
- 20 gramů anýzového likéru
- 200 gramů neoloupaných mandlí
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Předehřejte troubu na 180°C.
Do mixovací nádoby vložte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a žloutek a hněťte 1 minutu/rychlolostí 5.
Přidejte anýzový likér a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
Přidejte mandle a míchejte 20 vteřin/rychlostí 3.
Položte těsto na plech na pečení vyložený pečicím papírem a tvořte tvary bagetek (dlouhé asi 30 cm a široké 3 cm).
Nechte mezi nimi volné místo. Ještě vyběhnou.
Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C dozlatova.
Těsto zůstane stále měkké, nebojte se.
Ještě teplé bagetky pokrájejte ostrým nožem na šikmé plátky asi o tloušťce 1 cm.
Nechte je zcela vychladnout a uložte do uzavíratelné nádobky.
Tip
Ideální k horké kávě nebo čaji, kam se máčí.
V Toskánsku se tradičně podávají ke sladkému dezertnímu vínu "vin Santo".
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?