thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
1h 45min
porce/procí
60 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Cantucci (mandlové suchárky)

  • 350 gramů mouky hladké
  • 250 gramů cukru
  • 1 špetka soli
  • 2 čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 2 kusy vajec
  • 1 kus vaječného žloutku
  • 20 gramů anýzového likéru
  • 200 gramů neoloupaných mandlí

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Do mixovací nádoby vložte mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, vejce a žloutek a hněťte 1 minutu/rychlolostí 5.
  3. Přidejte anýzový likér a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
  4. Přidejte mandle a míchejte 20 vteřin/rychlostí 3.
  5. Položte těsto na plech na pečení vyložený pečicím papírem a tvořte tvary bagetek (dlouhé asi 30 cm a široké 3 cm).
  6. Nechte mezi nimi volné místo. Ještě vyběhnou.
  7. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180°C dozlatova.
  8. Těsto zůstane stále měkké, nebojte se.
  9. Ještě teplé bagetky pokrájejte ostrým nožem na šikmé plátky asi o tloušťce 1 cm.
  10. Nechte je zcela vychladnout a uložte do uzavíratelné nádobky.

Tip

Ideální k horké kávě nebo čaji, kam se máčí.
V Toskánsku se tradičně podávají ke sladkému dezertnímu vínu "vin Santo".

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: