thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
24h 30min
porce/procí
6 skleniček/sklenic
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Cheesecaky ve skleničce

Korpus

  • 20 gramů másla
  • 40 gramů máslových sušenek
  • 20 gramů celých ořechů, např. lískových, vlašských, mandlí...
  • 20 gramů hnědého cukru
  • 20 gramů medu

Náplň

  • 300 gramů čerstvého sýra
  • 50 gramů smetana, min. 30% tuku
  • 60 gramů cukru, krupice
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového cukru
  • NEBO
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka soli
  • 2 kusy vajec
  • 400 gramů vody

Ovocná poleva

  • 200 gramů směsi čerstvého, červeného ovoce, nebo mraženého
  • 40 gramů cukru

Příslušenství, které potřebujete

  • Varoma
    Varoma
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Korpus
  1. Do mixovací nádoby vložte máslo, sušenky, ořechy, hnědý cukr a drťte 10 sekund/rychlostí 7.

  2. Tuto drobenkovou směs rozdělte do 6 žáruvzdorných skleniček. Já měla zavařovačky o průměru asi 6 cm a vysoké 8 cm.

  3. Lžící nebo prsty stlačte směs dolů do skleniček.

  4. Náplň
  5. do mixovací nádoby vložte čertvý sýr, smetanu, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce a míchejte 1 minutu/rychlostí 4.

  6. Náplň nalijte do skleniček na sušenkový základ.

  7. Skleničky přikryjte žáruvzdornou fólií nebo víčky a vložte je do Varoma mísy.

  8. Mixovací nádobu vyčistěte, nalijte do ní vodu a umístěte Varoma systém do pozice.

  9. Vařte v páře 22 minut/Varoma/rychlostí 1.

  10. Sejměte Varoma a odložte stranou.

  11. Odklopte víko Varoma, aby cheesecaky mohly lehce vychladnout.

  12. Vyčistěte mixovací nádobu a pokračujte přípravou polevy.

  13. Poleva
  14. Do mixovací nádoby vložte ovoce, cukr a vařte 11 minut/100°C/ rychlostí 1.

  15. Popište zde přípravné kroky receptu

  16. Na každý cheesecake nalijte 2 polévkové lžíce ovocné polevy.

  17. Dezerty nechte zcela vychladnout, poté je vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.

  18. Podávejte vychlazené.

Tip

Po vychladnutí můžete cheesecaky zmrazit a podávat později.
Místo skleniček použijte malé kávové šálky.
Náplň můžete ozvláštnit např. citrónovou kůrou, vanilkovou esencí, lžičkou skořice...
Pro verzi bez ořechů přidejte 60 gramů sušenek navíc.
Pro lehčí (a bezlepkovějšítmrc_emoticons.;) verzi vynechte sušenkový základ.
Místo vařeného ovoce ozdobte cheesecaky čerstvým sezónním ovocem, karamelovou polevou nebo ganache...

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: