thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
25min
Celkový čas
13h 40min
porce/procí
8 porce/porcí
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Korpus

  • 5 kusů bílku, pokojové teploty
  • 1 špetka soli
  • 100 gramů hořké čokolády, na kousky
  • 100 gramů lískových ořechů
  • 80 gramů másla
  • 120 gramů cukru krystal
  • 5 kusů žloutků
  • 2 polévková lžíce vaječného likéru
  • 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva

Krém

  • 600 gramů 33% smetany ke šlehání
  • 1 balíček želatinového ztužovače šlehačky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • čokoládové hobliny, na dozdobení
  • 2 polévkové lžíce vaječného likéru, na dozdobení

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Korpus
  1. Předehřejte si troubu na 160°C.
  2. Do mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku.
  3. Do mixovací nádoby vložte bílky, špetku soli a šlehejte 3 minuty rychlostí 4.
  4. Přendejte do misky a odložte stranou.
  5. Do mixovací nádoby vložte čokoládu, oříšky a sekejte 7 sekund rychlostí 8.
  6. Namletou směs přendejte do misky, odložte stranou a vyndejte šlehací metličku.
  7. Do mixovací nádoby vložte máslo, cukr, žloutky a promíchejte 30 sekund rychlostí 4.
  8. Nasaďte šlehací metličku a šlehejte 1 minutu rychlostí 4.
  9. Přidejte čokoládu s oříšky, likér, prášek do pečiva a promíchejte 1 minutu rychlostí 4.
  10. Přidejte ušlehaný sníh a promíchejte 10 sekund rychlostí 1.
  11. Těsto přendejte do vymazané a vysypané dortové formy a pečte 45 minut při 160°C.
  12. Krém
  13. Do čisté mixovací nádoby nasaďte šlehací metličku.
  14. Do mixovací nádoby vložte smetanu, ztužovač, cukr, likér a šlehejte 2 minuty rychlostí 3,5.
  15. Odložte asi 6 polévkových lžic stranou na dozdobení.
  16. Na vychladlý dortový korpus rozetřete ušlehanou šlehačku.
  17. Ozdobte čokoládovými hoblinkami a vajčným likérem.
  18. Dejte do chladničky na 12 hodin vychladit a řádně uležet.
  19. Poté podávejte.

Tip

Formu na dort jsem použila o průměru 28 centimetrů.
Dortín chutná nejlépe pořádě vychlazený a odleželý.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: