Doba přípravy
40min
Celkový čas
55min
porce/procí
20
kus/kusů
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Korpus
- 4 vejce
- 200 g cukr
- 200 g polohrubá mouka
- 1/2 balíčku kypřicí prášek do pečiva
- 5 polévkových lžic horké vody
- 5 polévkových lžic olej
Náplň I.
- 400 g jahod (rozmražených)
- 80 g cukru moučka
- 1/2 balíčku vanilkového pudinku, v prášku
Náplň II.
- 400 g zakysaná smetana
- 250 g tvaroh
- 250 ml smetany ke šlehání 33%
- 80 g cukru moučka
- 1 polévková lžíce citrónová šťáva
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1 balíček želetinového ztužovače za studena dr. Oekter
- 1 odměrka vody
Poleva
- 200 g jahoda
- 50 g cukru moučka
- 2 želatinové plátky
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Nejprve si z vajec oddělíme žloutky od bílku.
2. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme bílky, a šleháme do tuha 5 minut/R4. Po 3 minutách začneme otvorem ve víku přidávat polovinu cukru a vyšleháme do tuha.
3. Tuhý sníh přendáme do mísy a dáme chvíli stranou.
4. V mixovací nádobě necháme nasazenou šlehací metličku přidáme žloutky,zbytek cukr, horkou vodu a šleháme do pěny 4 minuty/R4.
5. Nastavíme čas na další 3 minuty a otvorem ve víku přidáváme potrochách mouku smíchanou s kypřícím práškem, olej vše pořádně prošleháme.
6. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme tuhý sníh.
7. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.
8. Pečeme 15 minut při 180C.
Nápň I.
9. Do mixovací nádoby vložíme zmražené jahody a sekáme 10 sekund/R10.
10. Přidáme cukr a rozvaříme 10 minut/90C/R2.
11. Nasadíme šlehací metličku a přidáme vanilkový pudink vaříme 5 minut/R4.
12. Uvařený jahodový puding ihned nalejeme na upečený korpus a necháme schládnout.
Náplň II.
13. Do čisté mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme smetanu a šleháme 1,5 minuty/R4.
14. Ušlehanou šlehačku přendáme do mísy a dáme chvíly stranou.
15. Do mixovací nádoby vložíme zakysané smetany, tvarh,cukr a šleháme 3 minuty/R4.
16. Otvorem ve víku přidáváme želatinový ztužovač, který jsme si rozmíchali ve vodě dle návodu na sáčku dobře prošleháme.
17. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme šlehačku.
18. Krém nanesem na jahodovou náplň a rozetřeme.
Poleva
19. Želatinové plátky polejeme vodou dle návodu na sáčku necháme 10 minut na bobtnat.
20. Jahody rozmixojeme s cukrem 10 sekund/R10.
21. Přidáme nabobtnanou želatinu a zahříváme 5 minut/90C/R2.
22. Polevu nalejeme na krém a rozetřeme vidličkou.
23. Dáme ztuhnout přes noc do lednice.
24. Kdo chce, tak si zjednoduší polevu jen na čokoládu. Je to taky výborný.
Korpus
Tip
Jahody můžeme použít i mražené nemusí být vždy čerstvé.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Tak jsem jako úplný začátečník v pečení sebrala odvahu a zkusila to - no a musím Vám říct, že výsledek stál za to - naprosto VYNIKAJÍCÍ dezert!, od receptu jsem se odchýlila jen v tom, že jsem dávala o něco méně cukru. Všichni to chválili!
Jahody, smetana a ještě želatina určitě výborné
tak to by šlo
Vypadají báječně
jahodové řezy -skvělá dobrota
Are you sure to delete this comment ?