thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
40min
Celkový čas
55min
porce/procí
20 kus/kusů
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Korpus

  • 4 vejce
  • 200 g cukr
  • 200 g polohrubá mouka
  • 1/2 balíčku kypřicí prášek do pečiva
  • 5 polévkových lžic horké vody
  • 5 polévkových lžic olej

Náplň I.

  • 400 g jahod (rozmražených)
  • 80 g cukru moučka
  • 1/2 balíčku vanilkového pudinku, v prášku

Náplň II.

  • 400 g zakysaná smetana
  • 250 g tvaroh
  • 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • 80 g cukru moučka
  • 1 polévková lžíce citrónová šťáva
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 1 balíček želetinového ztužovače za studena dr. Oekter
  • 1 odměrka vody

Poleva

  • 200 g jahoda
  • 50 g cukru moučka
  • 2 želatinové plátky

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Korpus
  1. 1. Nejprve si z vajec oddělíme žloutky od bílku.

    2. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme bílky, a šleháme do tuha 5 minut/R4. Po 3 minutách začneme otvorem ve víku přidávat polovinu cukru a vyšleháme do tuha.

    3. Tuhý sníh přendáme do mísy a dáme chvíli stranou.

    4. V mixovací nádobě necháme nasazenou šlehací metličku přidáme žloutky,zbytek cukr, horkou vodu a šleháme do pěny 4 minuty/R4.

    5. Nastavíme čas na další 3 minuty a otvorem ve víku přidáváme potrochách mouku smíchanou s kypřícím práškem, olej vše pořádně prošleháme.

    6. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme tuhý sníh.

    7. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct.

    8. Pečeme 15 minut při 180C.


    Nápň I.

    9. Do mixovací nádoby vložíme zmražené jahody a sekáme 10 sekund/R10.

    10. Přidáme cukr a rozvaříme 10 minut/90C/R2.

    11. Nasadíme šlehací metličku a přidáme vanilkový pudink vaříme 5 minut/R4.

    12. Uvařený jahodový puding ihned nalejeme na upečený korpus a necháme schládnout.


    Náplň II.

    13. Do čisté mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme smetanu a šleháme 1,5 minuty/R4.

    14. Ušlehanou šlehačku přendáme do mísy a dáme chvíly stranou.

    15. Do mixovací nádoby vložíme zakysané smetany, tvarh,cukr a šleháme 3 minuty/R4.

    16. Otvorem ve víku přidáváme želatinový ztužovač, který jsme si rozmíchali ve vodě dle návodu na sáčku dobře prošleháme.

    17. Na závěr ručně pomocí stěrky v mícháme šlehačku.

    18. Krém nanesem na jahodovou náplň a rozetřeme.

    Poleva

    19. Želatinové plátky polejeme vodou dle návodu na sáčku necháme 10 minut na bobtnat.

    20. Jahody rozmixojeme s cukrem 10 sekund/R10.

    21. Přidáme nabobtnanou želatinu a zahříváme 5 minut/90C/R2.

    22. Polevu nalejeme na krém a rozetřeme vidličkou.

    23. Dáme ztuhnout přes noc do lednice.

    24. Kdo chce, tak si zjednoduší polevu jen na čokoládu. Je to taky výborný.

Tip

Jahody můžeme použít i mražené nemusí být vždy čerstvé.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Jahodové řezy

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: