Doba přípravy
2min
Celkový čas
2min
porce/procí
30
porce/porcí
Úroveň
snadný
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 05.06.2018
Ingredience & Porce
- 250 gramů hladká mouka
- 150 gramů tuku na pečení
- 90 gramů cukr, moučka
- 2 kusy žloutek
- 1 kus citrónová kůra, nastrouhaná kůra z 1 kusu citrónu
- 1 zavařovací sklenice rybízové marmelády, na slepování
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte všechny suroviny, kromě rybízové marmelády a míchejte 30 sek./rychlost 4.
- Těsto vyjměte a nechte cca 1 hodinu odpočinout.
- Předehřejte si troubu na 180 °C.
- Těsto vyválejte na pomoučněném vále cca 4 mm a vykrajujte pomocí odměrky kulaté tvary, nebo můžete zvolit libovolná vykrajovátka.
- Pečte do zlatova v troubě cca 8 - 10 min.
- Po vychladnutí jednu stranu namažte marmeládou a druhým dílem slepujte dohromady.
Tip
Výběr marmelády je čistě na vaší chuti, klasicky se promazává kyselejší rybízovou.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Vyzkoušeno Doporučuji. Dnes jsem dělala linecké podle našeho tradičního receptu po babičce https://erecepty.eu/linecke-cukrovi/ a krásně nám dům provoněl Vánočním cukrovím.
Vyzkoušeno, doporučuji
dnes jsem upekla, těsto je vynikající
už se to zase blíží
Klasika na vánočním stole nesmí chybět
Mňamka
vyzkouseno a snedeno...mocc dobre
Janulka
Právě jsem dopekla a zatím nejlepší co jsem kdy pekla.. Takže vám mockrát děkuji za výborný tip..
Lenulka
Vyšly skvěle, 2 plechy. Jen bych tu troubu zapla až po té hodině "odpočinku". Též je dobře dát těsto do lednice - nelepí se pak na vále.
Vyzkouším co nejdříve!
Are you sure to delete this comment ?