Ingredience & Porce
- Vanilkova pena :
- 4 listy zelatiny
- 3 zloutky
- 1 vanilkovy lusk
- 80 g cukr, moucka
- 300 g mléko
- 300 gstudené tekuté smetany
- Piskot:
- 5 vejce
- 50 g polohrubé mouky
- 50 g maizeny
- 100 g cukr, moucka
- Ozdoba :
- ovocny kompot - hrusky ci jiné
- Dlouhé piskoty
- trosku rumu smichaného s trouchou stavy z kompotu - neni podminkou
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Napred si pripravime vanilkovou penu:
Zelatinu dame do malé misky se studenou vodou zmeknout.
Do nadoby TM dame zloudky, zrnicka z vanilkového lusku a cukr moucka. Vse zamichame R3 10sekund. Pridame mléko a zapneme 80° R4 7 minut. Pridame zelatinu a zamichame nekolik sekund R 2; 5 sec. Dame bokem.
Vyplachneme nadobu TM dame do ni metlicku nalijeme smetanu a uslehame slehacku. Slehacku vmichame do pudinku a dame do lednicky.
2 Pripravime si piskot:
Predehrejeme troubu na 180°.
Uslehame bilky ve snih R4 6min. Pridame mouku, maizenu a cukr a zamichame R3 15sec.
Na pecici papir si pomoci mouckového cukru udelame kruh. Pripravu na piskot dame do pytliku na zdobeni a vyplnime predlohu tak ze zaciname od stredu. Budeme potrebovat 2 disky piskotu. Dame do trouby a peceme 180° 15-20 minut.
Nechame zchladnout.
Vezmeme kulatou formu na dort. Okraje oblozime dlouhymi piskoty, na dno dame jeden piskotovy disk ktery pokapeme stavou s zkompotu a rumem. Zalijeme trochou vanilkové peny. Polozime ovoce a zalijeme penou. Polozime druhy disk, ktery take trochu pokapeme a zalijeme zbytkem peny. Na vrsek dortu muzeme znovu polozit ovoce a dame do lednicky asi na 4 hodiny.
Pred podavanim odstranime formu.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
moc se mi líbí recept...musíme doma vyzkoušet
Želatina v receptu je vždy velká dobrota.
Are you sure to delete this comment ?