Doba přípravy
25min
Celkový čas
2h 25min
porce/procí
6
láhev/láhve
Úroveň
snadný
- TM 5
published: 08.03.2018
změněno: 08.03.2018
Ingredience & Porce
Malinová omáčka
- 300 gramů malin, klidně maražených
- 100 - 150 gramů cukru, dle chuti s kyselosti malin
- 30 gramů citrónové šťávy, čerstvě vymačkané
- máaslo, na vymazání
Quinoa dezert
- 300 gramů pomerančového džusu, nebo vymačkejte 4 až 5 pomerančů
- 300 gramů kokosového mléka
- 50 gramů datlí, bez pecek
- 1/2 čajové lžičky mleté skořice
- 160 gramů quinoy
- 1/2 vanilkového lusku, nebo 1/2 čajové lžičky van. extraktu
- 1 kus zralého banánu, na kousky, cca 100 gramů
- 500 gramů vody
- 50 gramů čerstvého ovoce, na ozdobu
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- do mixovací nádoby vložte maliny, cukr, citrónovou šťávu a vařte 6 minut/90°C/rychlostí 4.
- Mezitím vymažte máslem 6 zapékacích mističek a odložte stranou.
- Pro získání jmené polevy přefiltrujte svařené maliny do misky přes hustý cedník a poté odložte stranou.
- Di mixovací nádoby vložte pomerančový džus, kokosové mléko a zahřívejte 4 minuty/100°C/rychlostí 1.
- Přidejte datle a mixujte 10 sekund/rychlostí 8.
- Přidejte skořici a quinou a vařte 20 minut/100°C/rychlostí 1.
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyjměte semínka.
- Semínka z půlky lusku a celý banán přidejte do mixovací nádoby a mixujte 15 sekund/rychlostí 3.
- Lžící vyndejte směs do připravených zapékacích mističek.
- 4 misky vlořte do Varoma mísy a 2 vložte do středu Varoma tácku.
- Mixovací nádobu vypláchněte a poté do ní vložte vodu.
- Varoma systém umístěte do pozice a vařte 35 minut/Varoma/ rychlostí 1.
- Hotové dezerty odložte stranou a nechte zcela vychladnout.
- Podávejte teplé nebo studené pokapané malinovou omáčkou a dozdobené čerstvým ovocem.
Malinová omáčka
Quinoa dezert
Tip
Mám vypočtené, že se do Varoma vejdou mističky o průměru 8 centimetrů a objemem cca 140 ml.
Použijte i jiné, podobné nádobky. Třeba šálky od kávy nebo silikonové formičky na mufffinky.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Kategorie receptů:
Bez masa
Dětské jídlo
Bez mléka
Bez vajec
Jídlo pro kojence
Bezlepkové
Bez laktózy
Chuťovka
První hlavní chod
Dezert
Evropské
rakouské
belgické
brtiské a irské
holandské
francouzské
německé
italské
řecké
středomořské
polské
portugalské
španělské
skandinávské
švýcarské
asijské
americké
USA
australské
libanonské
Jarní
Letní
Podzimní
Zimní
Den sv. Valentýna
Masopust
Velikonoce
Den matek
Halloween
Vánoce
Nový rok
Čínský Nový rok
Ramadan
Jídlo s sebou
Recepty šéfkuchaře
Vaření pro velkou rodinu
Vaření pro jednotlivce
Vaření pro 2 osoby
Vaření pro studenty
Vaření pro starší osoby
Party
Raut
Dovolená
Narozeniny
Narozeniny dětí
Piknik
Grilování
Dárek
Děti v kuchyni
Snadné
Přírodní
Snídaně
Odpolední čaj
Svačina
Vaření
Pečení
Vaření v páře
Vaření v páře s Varomou
Vaření na 4 úrovních (vše v jednom)
Omáčka
Pralinky/sladkosti
Gateau (francouzský koláč)
Koláč
Cukroví
Sušenky/cookies
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Evapple: ahoj, určitě jo. Zkus menší zapékací formu, třeba jako na lasagne. A peč v troubě při 180°C asi 40 minut. Propečenost vyzkoušej špejlí. Té páry se neboj, je to zdravější a šetrnější způsob přípravy.
Dalo by se to upéct i v troubě? Případně ve větší zapékací formě?
Are you sure to delete this comment ?