Ingredience & Porce
Těsto
- 5 vajec
- 80 g cukru moučka
- 80 g polohrubé mouky
Krém
- 400 g mačkaných jahod
- 250 g vaničkového tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 4 Polévkové lžíce cukru moučka
- 6 želatinových plátků
Dále
- čokoládová poleva
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme vejce a cukru a šleháme do pěny 5 minut/"Zamknout mixovací nádobu" /R4.
2. Přidáme mouku a zlehka jen promícháme 30 sekund/"Zamknout mixovací nádobu" /R3.
3. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a díme péct.
4. Pečeme 13 minut při 170C.
5. Upečený piškotpotřeme jahodovým krémem a dáme stuhnout.
Krém
6. Do mixovací nádoby vložíme jahody a mixujeme 6 sekund/"Zamknout mixovací nádobu" /R6.
7. Jahody ponecháme v mixovací nádobě a nasadíme šlehací metličku přidáme tvaro, zakysanou, smetanu, cukr a želatinu připravenou dle návodu na sáčku šleháme 3 minuty/"Zamknout mixovací nádobu" /R4.
8. Jahodový krém nalejeme na piškot a dáme přes noc stuhnout do lednice.
9. Stuhlý dezert rozkrojíme na tři stejné pruhy. První pruh dáme na tác naněj dáme druhý pruh a nazávěr třetí pruh, který polejeme čokoládovou polevou.
10. Foto k receptu Ivanka N.
Popište zde přípravné kroky receptu
Těsto
Tip
Čokoládovou polevu krájejte teplým nožem.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
vynikající jahodové skládané řezy
paráda
Are you sure to delete this comment ?