thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
8min
Celkový čas
8min
porce/procí
1 litr/litrů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Vanilková zmrzlina

  • 6 kusů vaječných žloutků
  • 100 gramů krupicového cukru
  • 1 polévková lžíce vanilkový cukr
  • 500 gramů polotučného mléka
  • 250 gramů smetany, 35%

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Do mixovací nádoby nasypte a nalijte vaječné žloutky, krupicový cukr, vanilkový cukr, mléko a nastavte na 6 min./80 °C/rychlost 3.

    Po zastavení minutníku přidejte čerstvou smetanu a mixujte 7 sek./rychlost 5. Nádobu sundejte z podstavce a nechte zchladit.

    Po vychladnutí krém nalijte do formičky na ledové kostky nebo do jiné formy s plochým dnem a vložte do mrazničky.

    Před podáváním vložte zmražený krém do nádoby a mixujte 1 min./rychlost 6, pomáhejte si stěrkou.

    Pro dosažení více olejovité konzistence zmrzliny nasaďte do nádoby metličku a mixujte 20 sek./rychlost 4.

Tip

Hned po namíchání přidejte do Thermomixu následující předem připravené ingredience: kelímek čokoládové drtě, nadrcené pistáciové oříšky, rozemleté kandované ovoce nebo například rozemletý nugát.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Vanilková zmrzlina z Francie

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?