thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
2h 20min
porce/procí
18 porce/porcí
Úroveň
pokročilý

Ingredience & Porce

Odpalovaného těsta

  • 150 gramů voda
  • 80 gramů máslo, změklého
  • 1 špetka sůl
  • 10 gramů cukr
  • 120 gramů hladká mouka
  • 3 kusy vejce

Čokoládová omáčka

  • 250 gramů hořká čokoláda, nakrájené na kousky, min. 75% kakaa
  • 40 gramů máslo, změklého
  • 200 gramů mléko
  • vanilková zmrzlina, domácí nebo kupovaná

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Odpalované těsto
  1. 1. Předehřejte si troubu na 200°C.
    2. Do mixovací nádoby nalijte vodu, přidejte máslo, sůl a cukr. Vařte 5 minut/100°C/rychlostí 1.
    3. Přidejte mouku a míchejte 20 vteřin/rychlostí 4.
    4. Sundejte mixovací nádobu, odložte stranou a nechejte směs 10 minut vychladnout.
    5. Nasaďte mixovací nádobu do správné pozice.
    6. Míchejte rychlostí 5 a postupně přidávejte vejce otvorem ve víku rovnou na nože.
    7. Míchejte dalších 30 vteřin/rychlostí 5.
    8. Naplňte odpalované těsto do zdobícího nebo plastového sáčku (odstřihněte jeden rožek).
    9. Na plech vyložený pečicím papírem vtlačujte kuličky velikosti vlašského ořechu a nechte mezi nimi prostor 6 cm.
    10. Pečte je 20 - 25 minut v předehřáté troubě při 200°C.
    11. Vypněte troubu, nechejte dvířka mírně pootevřená a nechcejte sušit dalších 10 minut.
    12. Vyndejte z trouby a nechejte úplně vychladnout.

  2. Čokoládová omáčka
  3. 13. Do mixovací nádoby vložte horkou čokoládu a mixujte 10 vteřin/rychlostí 9.
    14. Přidejte máslo a mléko a zahřívejte 4 mintuy/100°C/rychlostí 2.
    15. Čokoládovou omáčku přendejte do misky.

  4. Příprava větrníčků
  5. 16. Vychladné odpalované těsto rozkrojte a položte 2 -3 spodní poloviny na připravené talířky.
    17. Na každou spodní část navrště lžičku vanilkové zmrzliny, zakryjte horní částí větrníčkua polijte čokoládovou omáčkou.
    18. Podávejte ihned se zbývající čokoládovou omáčkou.

Tip

OBMĚNY
-
těsto se dá naplnit také šlehačkou nebo v kombinaci s ovocem
- vyzkoušejte i slanou náplň ze smetanového sýra, bylinek a dalších oblíbených surovin
- velikost a tvar odpalovaného těsta si můžete přizpůsobit

PROFITEROLKY

- jsou tradiční francouzský dezert

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.
Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: