thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
35min
porce/procí
30 kus/kusů
Úroveň
--

Ingredience & Porce

Těsto

  • 300 gramů polohrubé mouky
  • 200 gramů cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 3 kusy vajec
  • 180 gramů másla
  • 400 gramů jablek, asi 3 větší kouksy
  • 100 gramů rozinek, nemusí být
  • 100 gramů vlašských ořechů, nemusí být
  • strouhaný kokos nebo mleté ořechy, na posypání

Poleva

  • 80 gramů másla, vyjde to na zbytek kostky z těsta
  • 100 gramů cukru
  • 1 balíček vanilkového pudingu, v prášku
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce vařicí vody
  • kokos nebo mleté ořechy, na posypání

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Těsto
  1. Nejprve namočíme hrozinky do horké vody nebo rumu.

    Potom si sekneme vlašské ořechy 10 sekund/rychlostí 5 (aby
    byly kousky v těstě).

    Do prázdného TM navážíme oloupaná jablka (nic se neděje, když jich bude víc, buchta bude vláčnějšítmrc_emoticons.;) a
    sekáme 12 sekund/rychlostí 5.

    Nasadímešlehací metličku.


    Přidáme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, máslo pokojové teploty a šleháme cca 1 minutu/ od rychlsti 1 do 4.

    Potom stěrkou stáhneme stěny a přisypeme ořechy a hrozinky
    (bez vody či rumu).

    Ještě asi 20 sekund/rychlostí 3 promícháme.

    Vznikne nám hustší těsto, které rozprostřeme na vymazaný a
    vysypaný plech s okraji nebo koláčovou formu (dobrá je teflonová – nemusí se vysypávat).

    Dáme péci do trouby na cca 20 minut a 170 stupňů.

    Do těsta ke konci pečení píchneme špejlí – pokud se nelepí –
    je hotové.

    Během pečení si připravíme polevu.

  2. Poleva
  3. Do čistého TM vložíme zbytek másla a zahřejeme – aby se zcela rozpustilo – cca 5 minut/70 stupňů/rychlost 1-2.

    Když je máslo rozpuštěné, přidáme kakao, puding, cukr a 2 lžíce vařící vody.

    Mícháme rychlostí 6 – 7, dokud se poleva dobře nepromísí.

    Horkou buchtu vytáhneme z trouby a polevu ihned nanášíme stěrkou (poleva se částečně vsákne do těsta).

    Povrch sypeme kokosem anebo mletými ořechy.

    Buchta je díky jablkům velmi vláčná a jemná.

    Dobrou chuť!

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Vláčná jablečná buchta s ořechy a pudinkovou polevou

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?