Doba přípravy
20min
Celkový čas
1h 20min
porce/procí
0
porce/porcí
Úroveň
--
Ingredience & Porce
Těsto
- 330 gramů hladké mouky
- 130 gramů cukru
- 130 gramů másla
- 2 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
Náplň
- 4 kostky tvarohu
- 300 gramů cukru
- 2 balíčky vanilkového pudinu
- 100 gramů oleje
- 600 gramů Mléka
- 4 vajíčka
- citronová šťva, libovolně
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Všechny suroviny na těsto dáme do "Zamknout mixovací nádobu" a 1min/rychlost 4-5 míchame.
- Je-li těsto řídké,přidáme trochu mouky a ještě promícháme.
- Těstem pak vyložíme formu-26cm (nemusíme vyvalovat,stačí jen rozmačkat rukama ve formě) a nezapomeneme na vysoké okraje.
- Na náplň dáme všechny přísady mimo tvarohu do "Zamknout mixovací nádobu" a 1min/rychlost 4 promícháme.
- Teď přidáme tvaroh (opatrně-"Zamknout mixovací nádobu" bude téměř plný a 1min/rychlost 3-4 rozmícháme.
- Náplň nalejeme do formy vyložené těstem a při asi 200stupních-je třeba vyzkoušet,každá trouba peče trochu jinak-pečeme 1hodinu.
- Po upečení necháme dort úplně vychladnout v pootevřené troubě,nejlépe přes noc.
- Při pečení je dobré semtam nakouknout do trouby a případně přikrýt dort kusem alobalu,aby se nepřipálil.
Těsto
Náplň
Tip
Já dávám mléka jen 580ml a zbylých 20ml dávám citronovou šťávu a kůru z 1citronu.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Na 26 Cm koláčovou formu bylo té náplně strašně moc. Příště udělám z poloviční dávky.
za zkoušku to stojí
tak ten to recept vypadá skvěle o víkendu vyzkouším
Když je něco s tavarohem, tak to musí být dobré . Tím spíš, když ho je kg na 26cm
Vypadá to moc pěkně a chutně !
Třeba by stačilo ubrat trochu teplotu.
No já to tam mela jen 45min ale hodku to bych mela asi cerne a navic ikdybych to tam mela priklepnute papirem tak i vysusene. Jako testo bylo to jo
Po hodině pečení by tvaroh měl být hotový.Nijak do něj nepíchám párátkem nebo podobně,jen je důležité nechat jej pomalu vychladnout v pootevřené troubě.
Jak poznam ze je uz udelaný spravne tvaroh? Podle ceho se rídit? Jasne testo se nelepi je to jasne ze to je hotove ale u tvarohu?
To mě těší,že vám chutná.Miluju tvarohové dorty a jak vidím,nejsem sama..
Are you sure to delete this comment ?