Doba přípravy
0min
Celkový čas
50min
porce/procí
--
--
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Žitný chléb
- 500 gramů žitné mouka
- 100 gramů hladká mouka
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 3 polévkové lžíce octa balsamico
- 1 kostka droždí
- 480 gramů vlažné vody
- ořechy, 2 hrsti
- 1 špetka drceného kmínu
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Všechny suroviny vložíme do mixovací nádoby a mícháme asi 3 minuty /"Těsto"
Necháme kynout v míse, dokud těsto nedosáhne k víku.
Pak těsto předěláme do olejem vytřené větší chlebíčkové formy.
Necháme znovu kynout,než se nám trouba vyhřeje na 220°C a pečeme.
Po 20 minutách zmírníme teplotu na 180°C a ještě 30 minut dopečeme.
Necháme zcela vychladnout.
Tip
Pokud nemáte chlebíčkovou formu, použijte tu na biskupský chlebíček nebo ošatku.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
výborný
Naprosto vynikající chlebík. Žitný chléb jsem pekla, ale vždycky se tak rozpadal, že ani nešel namazat máslem, tenhle je úplně dokonalý, doporučuji!
Supéér...naprosto schvaluji.....Děkuji.....Žitná mouka je kvalitní, jen místo pšeničné dávám špaldovou mouku celozrnnou.... Super chut a vláčnost chlebíku.....Vřele doporučuji VŠEM ...
♥ alenapundy@gmail.com
Výborný
Za den je pryč.
Výborný chléb, opravdu fantastický! Doporučuji všem!
V chlebovém těstě ořechy a různá semínka, tak to nemůže být jiné, než dobré
mňam
Are you sure to delete this comment ?