thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
4 porce/porcí
Úroveň
snadný
  • TM 5
published: 19.02.2017
změněno: 12.05.2022

Ingredience & Porce

Segedínský guláš

  • 1000 gramů vepřového masa
  • 3 polévkové lžíce hladká mouka, (na zaprášení masa, zahuštění)
  • 3 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 kus větší cibule
  • 1 polévková lžíce sladké papriky
  • 800 gramů voda
  • 1 kus hovězí bujón (pro 1/2 litru vody), (pro 1/2 litru vody)
  • 200 gramů víno, bílé, (použujeme-li vývar + víno - celkem 0,5 l.
  • 400 gramů kysaného zelí, (zcezené, pokrájené)
  • 190 gramů zakysaná smetana, (jeden kelímek)
  • sůl

dochucení

  • bílý pepř, mletý
  • saturejka
  • bobkový list, suchý

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. 1. Maso nakrájejte na kousky o velikosti cca 2 cm a stejnoměrně je obalte v mouce.

    2. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso zprudka osmahněte, aby se zatáhlo.

    3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 s/rychlost 5.

    4. Přilijte olej a restujte 4 min/120°C/rychlost 2. Poprašte paprikou a promíchejte 10 s/rychlost 2.

    5. Přidejte maso, 300 ml vody a osolte. Nechte dusit 15 min/70°C/Zpětný chod"Zpětný chod" Jemné míchání"Jemné míchání" , až maso pustí šťávu.

    6. Přendejte maso do varného košíku.
    (Není nutné, pokud vynecháte předchozí krok a budete maso rovnou vařit ve varném košíku o 15 min déle.)

    7. Nalijte 500 ml vývaru nebo směs vývaru a vína. Umístěte varný košík do mixovací nádoby a uzavřete. Vařte 30 min/Varoma/Zpětný chod"Zpětný chod" Jemné míchání"Jemné míchání" .

    8. Přidejte zelí a promíchejte 30 s/rychlost 2.

    9. Pokračujte ve vaření 5-20 min/Varoma/Zpětný chod"Zpětný chod" Jemné míchání"Jemné míchání" , dokud není maso zcela měkké. V tomto kroku můžete použít Varoma mísu pro uvaření brambor nebo knedlíku. Podlévejte podle potřeby.

    10. Jakmile je maso měkké, přidejte smetanu a promíchejte 10s/Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost 4.

Tip

1. Pokud není omáčka dostatečně hustá, pokračujte ve vaření za stálého míchání Zpětný chod"Zpětný chod" /rychlost 2 dokud se tekutina neodvaří nebo zahustěte moukou.

2. Omáčku můžeme přichutit lákem ze zelí.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 5 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 5
    Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.
    Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Segedínský guláš

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?