Doba přípravy
30min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
4
porce/porcí
Úroveň
snadný
Ingredience & Porce
Segedínský guláš
- 1000 gramů vepřového masa
- 3 polévkové lžíce hladká mouka, (na zaprášení masa, zahuštění)
- 3 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 kus větší cibule
- 1 polévková lžíce sladké papriky
- 800 gramů voda
- 1 kus hovězí bujón (pro 1/2 litru vody), (pro 1/2 litru vody)
- 200 gramů víno, bílé, (použujeme-li vývar + víno - celkem 0,5 l.
- 400 gramů kysaného zelí, (zcezené, pokrájené)
- 190 gramů zakysaná smetana, (jeden kelímek)
- sůl
dochucení
- bílý pepř, mletý
- saturejka
- bobkový list, suchý
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Maso nakrájejte na kousky o velikosti cca 2 cm a stejnoměrně je obalte v mouce.
2. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso zprudka osmahněte, aby se zatáhlo.
3. Do mixovací nádoby vložte cibuli a sekejte 3 s/rychlost 5.
4. Přilijte olej a restujte 4 min/120°C/rychlost 2. Poprašte paprikou a promíchejte 10 s/rychlost 2.
5. Přidejte maso, 300 ml vody a osolte. Nechte dusit 15 min/70°C/"Zpětný chod" "Jemné míchání" , až maso pustí šťávu.
6. Přendejte maso do varného košíku.
(Není nutné, pokud vynecháte předchozí krok a budete maso rovnou vařit ve varném košíku o 15 min déle.)
7. Nalijte 500 ml vývaru nebo směs vývaru a vína. Umístěte varný košík do mixovací nádoby a uzavřete. Vařte 30 min/Varoma/"Zpětný chod" "Jemné míchání" .
8. Přidejte zelí a promíchejte 30 s/rychlost 2.
9. Pokračujte ve vaření 5-20 min/Varoma/"Zpětný chod" "Jemné míchání" , dokud není maso zcela měkké. V tomto kroku můžete použít Varoma mísu pro uvaření brambor nebo knedlíku. Podlévejte podle potřeby.
10. Jakmile je maso měkké, přidejte smetanu a promíchejte 10s/"Zpětný chod" /rychlost 4.
Tip
1. Pokud není omáčka dostatečně hustá, pokračujte ve vaření za stálého míchání "Zpětný chod" /rychlost 2 dokud se tekutina neodvaří nebo zahustěte moukou.
2. Omáčku můžeme přichutit lákem ze zelí.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
To je stejná otázka jako zda "se zelím" anebo "s šípkovou" z již klasického filmu
Klidně samotný!
Segedínský guláš je stálice mezi guláši. My se stále nemůžeme dohodnout, zda je lepší s houskovým knedlíkem nebo s krajícem chleba....co říkáte, vy?
Are you sure to delete this comment ?