thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3
Doba přípravy
15min
Celkový čas
3h 15min
porce/procí
0 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Švestková staročeská povidla

  • 1000 g vypeckované švestky
  • 500 g cukr
  • 0,07 litr ocet
  • 1/2 čajová lžička skořice, mletá
  • badián
  • rum

Příslušenství, které potřebujete

  • Varný košík
    Varný košík
    koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Švestková staročeská povidla
  1. 1. Vypeckované švestky zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme přes noc, nejlépe 24 h louhovat pod pokličkou. Krásně pustí šťávu.

  2. 2. Druhý den vše slijeme do Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" , kterou přikryjeme košíkem aby nám povidla neprskala ven. Vaříme Varoma R2 Jemné míchání"Jemné míchání" /60 min.

  3. 3. Po té snížíme teplotu na 80-90 °C a vaříme R2 Jemné míchání"Jemné míchání" /  120 min. Před koncem přidáme skořici a bydyán. 

  4. 4. Horká povidla slijeme do skleniček, povrch zakápneme rumem. Skleničky uzavřeme a otočíme dnem vzhůru

Tip

Rumem vytvoříme na povrchu tenký film, funguje jako konzervant

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 21 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 21

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Švestková staročeská povidla

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?