Ingredience & Porce
Švestková staročeská povidla
- 1000 g vypeckované švestky
- 500 g cukr
- 0,07 litr ocet
- 1/2 čajová lžička skořice, mletá
- badián
- rum
Příslušenství, které potřebujete
-
Varný košík
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Vypeckované švestky zasypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme přes noc, nejlépe 24 h louhovat pod pokličkou. Krásně pustí šťávu.
2. Druhý den vše slijeme do "Zamknout mixovací nádobu" , kterou přikryjeme košíkem aby nám povidla neprskala ven. Vaříme Varoma R2 "Jemné míchání" /60 min.
3. Po té snížíme teplotu na 80-90 °C a vaříme R2 "Jemné míchání" / 120 min. Před koncem přidáme skořici a bydyán.
4. Horká povidla slijeme do skleniček, povrch zakápneme rumem. Skleničky uzavřeme a otočíme dnem vzhůru
Švestková staročeská povidla
Tip
Rumem vytvoříme na povrchu tenký film, funguje jako konzervant
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 21
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Vyzkoušeno, doporučuji
Are you sure to delete this comment ?