![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/zg660ppe-11f38-870194-cfcd2-fakvg5wk/c87e70c3-8b66-4706-a241-2f4e7d5ca024/original/dzem-z-kiwi-a-bananu.jpg)
![thumbnail image 2](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/zg660ppe-11f38-870194-cfcd2-fakvg5wk/45d01199-cf2e-4410-906b-c47dbc0dee52/original/dzem-z-kiwi-a-bananu.jpg)
![thumbnail image 3](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/zg660ppe-11f38-870194-cfcd2-fakvg5wk/790a8eb7-9094-47a2-8d5f-905aced09775/original/dzem-z-kiwi-a-bananu.jpg)
![thumbnail image 4](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/zg660ppe-11f38-870194-cfcd2-fakvg5wk/4ee0ee20-fc61-4c33-9d73-c35c8c750f0c/original/dzem-z-kiwi-a-bananu.jpg)
- TM 31
Ingredience & Porce
Suroviny
- 350 gramů oloupaných kiwi, překrojených na poloviny
- 150 gramů oloupaných banánů, nakrájených na kusy
- 1 čajová lžička citrónová šťáva
- 250 gramů cukr
- 1 čajová lžička agar-agar
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
1. Do mixovací nádoby vložte kiwi, banány a citronovou šťávu a sekejte 7 vteřin/rychlostí 4.
2. Přidejte cukr a agar-agar, vařte 8 minut/100°C/
"Zpětný chod" /rychlostí 2.
3. Vyzkoušejte bod tuhnutí džemu, nalijte do 2 teplých omytých zavařovacích sklenic se šroubovacími víčky a ihned uzavřete.
4. Zavařovací sklenice otočte na 10 minut dnem vzhůru
Tip
Zkouška bodu tuhnutí: než začnete džem vařit, dejte si podšálek do mrazničky. Položte 1 čajovou lžičku džemu na studený podšálek. Až se ochladí,stlačte jej prstem. Pokud se džem zvrásní, je džem hotový. Pokdu ne, vařte další 2 minuty a vyzkoušejte znovu.Používáte - li jablečný petkin či agar-agar, možná bude nezbytné trošku přidat.
Abyste zajistili uchovatelnost, umyjte sklenice řádně horkou vodou s přídavkem přípravku na mytí nádobí, poté je vysušte v troubě zapnuté na nízkou teplotu nebo je umyjte v myčce. Džem nalévejte do sklenic, které jsou ještě teplé.
Máte - li rádi džem bez malých kousků ovoce, vařte džem bez "Zpětný chod" a mixujte rychlostí 8.
Po otevření džem skladujte v lednici až po dobu jednoho měsíce.
Obměny
Na broskvový džem vložte do mixovací nádoby 500g vypeckovaných broskví a sekejte 3 vteřiny/rychlostí 5. Přidejte 250g medu a 1 zarovnanou čajovou lžičku agar-agaru a vařte 8 minut/100°/"Zpětný chod" /rychlostí 2. Pokračujete dle předchozího návodu.
Na tento recept lze použít ovoce dle vlastního výběru. V závislosti na obsahu bílkovin v ovoci může džem vykypět až k víku mixovací nádoby. Pokud k tomu dojde, snižte teplotu na 90°C.
Pokud používáte jablečný petkin nebo želatinový přípravek agar-agar, můžete si vybrat své oblíbené sladidlo, např. bílý nebo hnědý cukr, med nebo fruktózu. Nízký obsah cukru nebo jeho absence může snížit dobu uchovatelnosti.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?