- TM 31
Ingredience & Porce
malinový džem
- 1000 gramů malina, nebo směs lesních plodů
želírovací přípravek: želírovací cukr
- 500 gramů želírovacího cukru v poměru 2:1, (ovoce:cukr)
nebo želírovací přípravek: jablečný pektin
- 1 čajová lžička citronové š´távy
- 50 gramů jablečného petkinu, (dle návodu na balení)
- 500 gramů cukr
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- 1. Do mixovací nádoby vložte maliny a sekejte 5 vteřin/rychlostí 5.
2. Přidejte želírovací cukr a vařte 14 minut/100°C/rychlostí 2.
3. Vyzkoušejte bod tuhnutí džemu, nalijte do 3 teplých a omytých a zavařovacích sklenic se šroubovacími víčky a ihned uzavřete.
4. Zavařovací sklenice otočte na 10 minut dnem vzhůru. - 1. Do mixovací nádoby vložte maliny a sekejte 5 vteřin/rychlostí 5 a vařte 10 minut/100°C/rychlostí 2.
2. Přidejte citronovou šťávu a jeablečný petkin, míchejte 5 vteřin/rychlostí 3 a vařte 2 minuty/100°C/rychlostí 2.
3. Přidejte cukr, míchejte 10 vteřin/rychlostí 3 a vařte 5 minut/100°C/rychlostí 2.
4. Vyzkoušejte bod tuhnutí džemu, nalijte do 3 teplých a omytých a zavařovacích sklenic se šroubovacími víčky a ihned uzavřete.
5. Zavařovací sklenice otočte na 10 minut dnem vzhůru.
Želírovací přípravek: želírovací cukr
nebo želírovací přípravek: jablečný petkin
Tip
ZKOUŠKA BODU TUHNUTÍ:
- než začnete vařit džem, dejte si do mrazničky podšálek nebo malý talířek
- položte jednu čajovou lžičku džemu na studený podšálek
- až se ochladí, stlačte jej prstem
- pokud se džem zvrásní, je hotový
- pokud ne, vařte další dvě minuty a vyzkkoušejte znovu
- při použití jablečného petkinu bude možná nezbytené trošku přidat
PRO LEPŠÍ UCHOVATELNOST
- řádně umyjte sklenice horkou vodou s přípravkem na mytí nádobí
- poté je vysušte v troubě zapnuté na nízkou teplotu nebo je umyjte v myčce
- po otevření džem skladujte v lednici po dobu až jednoho měsíce
OBMĚNY:
- na tento recept můžete použít ovoce podle vlastního výběru
- podle obsahu bílkovin v ovoci může džem vykypět až k víku mixovací nádoby
- pokud k tomu dojde, snižte teplotu na 90°C
- pokud používáte jablečný petkin nebo agar-agar, můžete si vybrat své oblíbené sladidlo (například bílý či hnědý cukr, med či fruktoźu)
- nízký obsah cukru nebo jeho absence může snížit dobu uchovatelnosti
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?