thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
4h 20min
porce/procí
12 kus/kusů
Úroveň
snadný
Oficiálně testováno
  • TM 31
published: 22.05.2014
změněno: 12.08.2016

Ingredience & Porce

Suroviny

  • 8 plátků želatina, (16 g), studená voda, dle potřeby
  • 130 gramů sušenka, slaných
  • 90 gramů máslo, měkkého, nakrájeného na kousky
  • 200 gramů plnotučné mléko
  • 60 gramů zelených oliv, bez pecek, plus 15 na ozdobu
  • 250 gramů ricotta sýr, dobře okapaného, nebo tvarohu
  • 200 gramů gorgonzola, nebo jakéhokoliv druhu modrého sýru
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepře, čerstvě umletého

Příslušenství, které potřebujete

  • Stěrka
    Stěrka
    koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Pláty želatiny namočte do studené vody.

  2. Do mixovací nádoby vložte sušenky a sekejte 7 sek./rychlost 7.

  3. Přidejte rozměklé máslo a mixujte 25 sek./rychlost 4.

  4. Pečicím papírem vyložte dortovou formu o průměru 26 cm, pevně uzavřete a nalijte dovnitř připravenou směs. Pomocí dna odměrky hmotu rovnoměrně upěchujte. Formu dejte do lednice.

  5. Aniž byste mixovací nádobu vypláchli, nalijte do ní mléko a ohřívejte 3 min./70 °C/rychlost 3.

  6. Nechte okapat želatinu, přidejte ji do mixovací nádoby a mixujte 30 sek./rychlost 4.

  7. Přidejte olivy (15 - 16 si jich ponechte na ozdobení), riccottu, gorgonzolu, sůl a pepř a mixujte 30 sek./rychlost 4.

  8. Vzniklou směs nalijte do připravené dortové formy se sušenkami a máslovou směsí a vše zarovnejte.

  9. Přikryjte průtažnou fólií a před podáváním dejte nejméně na 4 hodiny vychladnout do lednice. V polovině doby chladnutí nebo těsně před podáváním ozdobte připravenými olivami.

Tip

Vypeckované olivy lze nahradit 80 g vlašských ořechů.

Gorgonzolu lze nahradit jakýmkoli modrým sýrem.

Pláty želatiny lze nahradit 16 g želatiny v prášku: namočte ji dle instrukcí na obalu a přidejte ji ve stejném kroku jako pláty želatiny.

Tento pokrm podávejte jako předkrm nebo s krekrami na párty.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31
Kategorie receptů:

Vytisknout

Delikátní cheesecake

Vytisknout:

Komentáře

  • 23. května 2014 - 11:52

    Tento recept k nám dorazil ze slunné Itálie, autorka annamoraglia jej pojmenovala Cheesecake Gustosa. V italštině slovo "gustosa" znamená zároveň chutné a výrazné, což přesně vystihuje podstatu tohoto pokrmu. Pokud jste milovníci oliv a gorgonzoly, neváhejte a dejte se do přípravy tmrc_emoticons.)

  • 22. května 2014 - 22:46
    5.0

    "დ╮❤╭დ Ano, tento recept jsem viděla v kuchařce ze všech koutů světa..... NÁDHERA, děkuji ..... Je to vše fantastické,  mnamky.................  tmrc_emoticons.)

    ♥ alenapundy@gmail.com

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: