- TM 5
Ingredience & Porce
Cheesecaky ve skleničce
Korpus
- 20 gramů másla
- 40 gramů máslových sušenek
- 20 gramů celých ořechů, např. lískových, vlašských, mandlí...
- 20 gramů hnědého cukru
- 20 gramů medu
Náplň
- 300 gramů čerstvého sýra
- 50 gramů smetana, min. 30% tuku
- 60 gramů cukru, krupice
- 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového cukru
- NEBO
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
- 2 kusy vajec
- 400 gramů vody
Ovocná poleva
- 200 gramů směsi čerstvého, červeného ovoce, nebo mraženého
- 40 gramů cukru
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte máslo, sušenky, ořechy, hnědý cukr a drťte 10 sekund/rychlostí 7.
- Tuto drobenkovou směs rozdělte do 6 žáruvzdorných skleniček. Já měla zavařovačky o průměru asi 6 cm a vysoké 8 cm.
- Lžící nebo prsty stlačte směs dolů do skleniček.
- do mixovací nádoby vložte čertvý sýr, smetanu, cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce a míchejte 1 minutu/rychlostí 4.
- Náplň nalijte do skleniček na sušenkový základ.
- Skleničky přikryjte žáruvzdornou fólií nebo víčky a vložte je do Varoma mísy.
- Mixovací nádobu vyčistěte, nalijte do ní vodu a umístěte Varoma systém do pozice.
- Vařte v páře 22 minut/Varoma/rychlostí 1.
- Sejměte Varoma a odložte stranou.
- Odklopte víko Varoma, aby cheesecaky mohly lehce vychladnout.
- Vyčistěte mixovací nádobu a pokračujte přípravou polevy.
- Do mixovací nádoby vložte ovoce, cukr a vařte 11 minut/100°C/ rychlostí 1.
- Popište zde přípravné kroky receptu
- Na každý cheesecake nalijte 2 polévkové lžíce ovocné polevy.
- Dezerty nechte zcela vychladnout, poté je vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
- Podávejte vychlazené.
Korpus
Náplň
Poleva
Tip
Po vychladnutí můžete cheesecaky zmrazit a podávat později.
Místo skleniček použijte malé kávové šálky.
Náplň můžete ozvláštnit např. citrónovou kůrou, vanilkovou esencí, lžičkou skořice...
Pro verzi bez ořechů přidejte 60 gramů sušenek navíc.
Pro lehčí (a bezlepkovější verzi vynechte sušenkový základ.
Místo vařeného ovoce ozdobte cheesecaky čerstvým sezónním ovocem, karamelovou polevou nebo ganache...
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Are you sure to delete this comment ?