Ingredience & Porce
- Zmrzlina
- 1/2 litru žloutky, 12%
- 3 žloutky
- 125 g třtinový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 polévkové lžíce hl.mouky
- Karamelová omáčka
- 2 polévkové lžíce máslo
- 5 polévkových lžic třtinový cukr
- 2 polévkové lžíce med
- 100 ml smetany 33%
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Zmrzlina
Do "Zamknout mixovací nádobu" vložíme metličku na šlehání a přidáme všechny suroviny, vaříme 10 minut na 80 C.
Necháme vychladnout a dáme zmrazit do mrazáku. Zmrzlou hmotu vložíme do "Zamknout mixovací nádobu" rozsekáme rychlostí 9, 3 vteřiny, vložíme metličku a R3 prošleháme 10 vteřin.
Karamelová omáčka
Do "Zamknout mixovací nádobu" vložíme všechny suroviny kromě smetany a vaříme 10 minut 100 C R4.
Po dovaření vmícháme smetanu, vlijeme do konvičky a poléváme zmrzlinu. Omáčka se však hodí na různé poháry a ovoce. Je vynikající.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Díky za rychlou odpověď
Chutná vítečně i bez karamelu
Vzhledem k tomu, že zmrzlinu po zmrazení následně rozmixuju v TM, tak mrazím v celku a do TM naházím větší kusy, ty rozmixuju a dle potřeby se může použít ještě metlička.
Vše vypadá úžasně Vy hmotu necháváte zmrznout ve velkém kuse? Nám se osvědčilo nalít ji do sáčků na mražení ledů
Are you sure to delete this comment ?