

Ingredience & Porce
- Zmrzlina
- 1/2 litru žloutky, 12%
- 3 žloutky
- 125 g třtinový cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 polévkové lžíce hl.mouky
- Karamelová omáčka
- 2 polévkové lžíce máslo
- 5 polévkových lžic třtinový cukr
- 2 polévkové lžíce med
- 100 ml smetany 33%
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Zmrzlina
Do
"Zamknout mixovací nádobu" vložíme metličku na šlehání a přidáme všechny suroviny, vaříme 10 minut na 80 C.
Necháme vychladnout a dáme zmrazit do mrazáku. Zmrzlou hmotu vložíme do
"Zamknout mixovací nádobu" rozsekáme rychlostí 9, 3 vteřiny, vložíme metličku a R3 prošleháme 10 vteřin.
Karamelová omáčka
Do
"Zamknout mixovací nádobu" vložíme všechny suroviny kromě smetany a vaříme 10 minut 100 C R4.
Po dovaření vmícháme smetanu, vlijeme do konvičky a poléváme zmrzlinu. Omáčka se však hodí na různé poháry a ovoce. Je vynikající.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Díky za rychlou odpověď
Chutná vítečně i bez karamelu
Vzhledem k tomu, že zmrzlinu po zmrazení následně rozmixuju v TM, tak mrazím v celku a do TM naházím větší kusy, ty rozmixuju a dle potřeby se může použít ještě metlička.
Vše vypadá úžasně
Vy hmotu necháváte zmrznout ve velkém kuse? Nám se osvědčilo nalít ji do sáčků na mražení ledů 