Doba přípravy
30min
Celkový čas
1h 30min
porce/procí
12
porce/porcí
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
těsto
- 500 gramů hladká mouka
- 200 gramů cukr
- 200 gramů máslo
- 2 kusy vejce
- 2 rovné polévkové lžíce med
- 2 rovných čajových lžiček kypřící prášek do perníku
ořechová směs (těsto)
- 350 g vlašský ořech, loupaný
- 80 g cukr
- 150 g máslo
- 3 rovné polévkové lžíce med
krém
- 0,5 litr mléko
- 2 kus žloutky
- 1 kus vanilk.cukru
- 3 rovné polévkové lžíce polohrubá mouka
- 1 kus slazené karamelizované salko
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Všechny suroviny dáme do TM5
"Zamknout mixovací nádobu"
10min"Těsto"
Hotové těsto dáme na vál, rozdělíme na 2díly.
První díl vyválíme na placku a dáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme 10-15 min na 200C
Druhou díl těsta si vyválíme na placku, dáme na plech s pečícím papírem a ještě syrové poklademe ořechovou směsí.
Pečeme 10-15min na 200C.
Po upečení necháme obě placky vystydnout na plechu!!!! - Ořechy dáme do TM5
"Zamknout mixovací nádobu"
1min/nevyšší rychlost
Přidáme ostatní suroviny.
"Zamknout mixovací nádobu"
5min/100C/rychlost 2
Hotovou směs dáváme po lžících hned na připravné syrové tsto na plechu. Směs rychle tuhne a pak s ní již nelze nic dělat, proto je potřeba pracovat rychleji!!! - mléko+žloutky+vanilk.cukr+mouku dáme do TM5
"Zamknout mixovací nádobu"
10min/80C/"Jemné míchání"
hustou kaši přelijeme do misky a necháme vystydnout
do TM5 dáme šlehací metlu a nakrájené máslo (pokojové teploty!!!!) a ušleháme
"Zamknout mixovací nádobu"
2min/rychlost 3
pokud máme vychladlou směs necháme máslo šlehat rychlost 3 a horním otvorem po lžících dáváme VYCHLADLOU kaši a zkaramelizované salko
šleháme dokud nemáme krém hotový - Upečené placky - zařízneme okraje, aby jsme měli pěkný tvar.
První vychladlou placku pocákáme rumem, nebo ovockžm čajem.
Namežeme krémem, položíme ořechovou placku a opět namažeme krémem. Placky namažeme i ze stran.
Na vrch posymeme rozdrobenými odkrojky
Dobrou chuť
přeje
Romča - KONTRYHELA
těsto
ořechová směs (těsto)
krém
závěrečná
Tip
Stojí za to!!!!
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 5
Pokud máte Thermomix® TM5 používáte odměrku pro Thermomix® TM6:
Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.Upozorňujeme, že nádobka TM5 má větší kapacitu než TM31 (kapacita 2,2 litru namísto 2,0 litrů TM 31). Recepty na Thermomix TM5 nesmí být vařené s Thermomix TM31 z bezpečnostních důvodů bez nastavování množství. Nebezpečí opaření rozstřikovanou horkou tekutinou!: Nepřekračujte maximální plnicí množství a sledujte značení stavu naplnění míchací mísy!
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
kolik se přidává másla do krému???? v přípravě je, ale v surovinách ani zmíňka.
naprosto souhlasím
Opravdu skvělé. Ale až moc. Pozor, je to návykové - nedá se přestat to jíst.
Are you sure to delete this comment ?