Ingredience & Porce
Vanilková zmrzlina
- 6 kusů vaječných žloutků
- 100 gramů krupicového cukru
- 1 polévková lžíce vanilkový cukr
- 500 gramů polotučného mléka
- 250 gramů smetany, 35%
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do mixovací nádoby nasypte a nalijte vaječné žloutky, krupicový cukr, vanilkový cukr, mléko a nastavte na 6 min./80 °C/rychlost 3.
Po zastavení minutníku přidejte čerstvou smetanu a mixujte 7 sek./rychlost 5. Nádobu sundejte z podstavce a nechte zchladit.
Po vychladnutí krém nalijte do formičky na ledové kostky nebo do jiné formy s plochým dnem a vložte do mrazničky.
Před podáváním vložte zmražený krém do nádoby a mixujte 1 min./rychlost 6, pomáhejte si stěrkou.
Pro dosažení více olejovité konzistence zmrzliny nasaďte do nádoby metličku a mixujte 20 sek./rychlost 4.
Tip
Hned po namíchání přidejte do Thermomixu následující předem připravené ingredience: kelímek čokoládové drtě, nadrcené pistáciové oříšky, rozemleté kandované ovoce nebo například rozemletý nugát.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Zmrzlina byla vynikající. Na mne sladší, příště uberu trošku cukru.
Ve Francii jsem nikdy nebyla, tak aspoň si můžu uvařit jejich zmrzlinku
Are you sure to delete this comment ?