thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
30min
Celkový čas
3h 20min
porce/procí
4 kus/kusů
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Bulky na hamburger

  • 90 gramů Mléka
  • 6 kapek citrónové šťávy
  • 190g gramů chlebové pšeničné mouky
  • 90 gramů hladké mouky
  • 40 gramů cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 kus vejce
  • 1 kus žloutek
  • 15 gramů másla, pokojové teploty
  • 5 gramů čerstvého droždí
  • 1 kus bílek, na potření
  • trocha oleje, na vymazání

Příslušenství, které potřebujete

  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Bulky na hamburger
  1. Do nádoby dejte mléko a citronovou šťávu. Mixujte 4 sekundy na rychlost 2. Nechte v nádobě odpočinout přibližně 5 minut, dokud se mléko nesrazí.
  2. Přidejte 190g gramů chlebové pšeničné mouky, 90 gramů hladké mouky , cukr, sůl, vejce a žloutek. Těsto"Těsto" Hněťte 5 minut.
  3. Přidejte máslo a droždí a znovu Těsto"Těsto" hněťte 3 minuty. Vyjměte těsto z nádoby a vytvarujte z něj kouli.
  4. Dejte těsto do mísy vymazané olejem a přikryjte potravinovou fólií. Nechte kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem (přibližně 1,5 hodiny).
  5. Položte těsto na povrch posypaný moukou a rukama jej stlačte, abyste odstranili vzduch. Rozdělte těsto na 4 díly a vytvarujte z nich kuličky.
  6. Umístěte bochánky na plech vyložený pečicím papírem a lehce posypaný moukou. Přikryjte vlhkou utěrkou a nechte kynout přibližně 1 hodinu.
  7. Předehřejte troubu na 190 °C.
  8. Ušlehejte bílek a potřete jím povrch bochánků. Pečte 15–18 minut při 190 °C, dokud nebudou pěkně zlatavé.
  9. Nechte pečivo vychladnout před jeho krájením a použitím.

Tip

Chlebíčky jsou správně vykynuté, když při jemném stlačení prstem se těsto vrátí zpět do původního tvaru.
M
ůžete bochánky posypat různými semínky podle chuti (sezam, mák, slunečnicová semínka atd.).

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 6 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 6
    Pro vaření (a dušení) při teplotách 95 °C/ 200 °F nebo vyšších, by měl být vždy místo odměrky TM6 použit varný košík. Odměrka TM6 je pevně posazena ve víku mixovací nádoby. Varný košík je volně položený na víku mixovací nádoby, je propustný pro páru a zabraňuje rozstřikování jídla z mixovací nádoby.

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Bulky na hamburger

Vytisknout:

Komentáře

  • Zatím jste nenapsali žádné komentáře.