Ingredience & Porce
Kvásek
- 1-2 čajové lžičky chlebového kvásku
- 150 gramů žitné mouky, nebo mletého žita
- 150 gramů voda
Těsto
- hotový kvásek
- 300 gramů pšeničné mouky nebo namleté pšenice
- 140 gramů voda
- 10 gramů sůl
- 5 gramů kmínu
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do "Zamknout mixovací nádobu" dáme vodu,chlebový kvásek,žitnou mouku a mícháme R4-5,1min.Přendáme do mísy a přikryjeme folií a dáme do lednice na noc.
Těsto
Ráno je kvásek čilý a je z něho spíš hmota plná bublin.Dáme jej do"Zamknout mixovací nádobu" a přidáme mouku,vodu,sůl,kmín a hněteme 5min.,R"Těsto" .Těsto je hotovo a pokud máme hodně času necháme kynout 3-5 hodin v ošatce.Tento kvásek je totiž pomalejší a pak je chleba opravdu nadýchaný.Pokud čas nemáme necháme kynout aspoň 30min.a budeme mít chlebík sice výborný,ale ne nadýchaný-viz foto.Dáme péci do vyhřáté trouby na 250 stupňů,15min.Pak teplotu snížíme na 190 stupňů a ještě asi 25min.pečeme.
Kvásek
Tip
Před pečením pomažeme slanou vodou-chleba je pak křupavější.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
tak tohle je opravdu užitečný recept
My kvásek kupujeme v pekárně
Výborný chléb.
ráda bych vyzkoušela, ale nejdříve musím zjistit, kde se u nás prodává kvásek
Are you sure to delete this comment ?