![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/zj04l4fn-11f38-215987-cfcd2-nv9ltln9/79709da4-fe4e-4101-9c8a-96fc7a11a25b/main/brazilske-syrove-pecivo.jpg)
- TM 31
Ingredience & Porce
Brazilské sýrové pečivo
- 150 gramů sýru gruyére, nakrájeného na kousky
- 200 gramů Mléka
- 100 gramů rostlinného oleje, slunečnicového nebo řepkového
- 1 čajová lžička soli
- 250 gramů tapiokového škrobu
- 2 kusy vejce
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Předehřejte troubu na 180°C.
Do mixovací nádoby vložte sýr Gruyére a strouhejte 10 sek./rychlost 9.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Do mixovací nádoby dejte mléko, rostlinný olej a sůl a ohřívejte 5 min./90 °C/rychlost 1.
Přidejte tapiokový škrob a mixujte 20 sek./rychlost 6.
Sundejte mixovací nádobu, odložte ji stranou a nechte směs 10 minut vychladnout.
Pomocí stěrky vyškrabte tapiokovou směs ze dna mixovací nádoby.
Umístěte mixovací nádobu na své místo.
Přidejte vejce a sýr Gruyére a hněťte 2 min./"Těsto" .
Nechte směs 20 minut odpočinout.
Ze směsi vytvarujte pomocí naběračky na zmrzlinu kuličky velikosti vlašského ořechu, položte je na pekáč pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20-25 minut.
Tip
Pao de queijo se dělají s brazilským polotvrdým sýrem Minas, ten ale neshánějte, parmazán nebo grana padano poslouží naprosto dostatečně.
Výsledná konzistence vás překvapí, nejlepší jsou ještě horké rovnou z trouby, kdy je vnitřek báječně táhlý a akorát gumový, jako byste jedli samotný roztavený sýr, studené ale taky nejsou vůbec k zahození.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Komentáře
"čaj, ová" lžička taky super
![tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/lol.png)
Opět díky thermomixu si můžu doma uvařit třeba brazilské pečivo, parádní!![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Co to je tapiokový škrob?
Are you sure to delete this comment ?