thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
15min
Celkový čas
40min
porce/procí
1 kus/kusů
Úroveň
střední

Ingredience & Porce

Na těsto

  • 450 g pol. mouky
  • 250 g másla, nebo Hery
  • 120 g cukr, moučka
  • 4 žloutky
  • 1/2 kypřicí prášek do pečiva

na posypání

  • 1 kg jablek zbavených jadřinců
  • 1 vanilkový cukr

Na potření

  • 4 bílek
  • 160 g cukr

  • 450 g pol. mouky
  • 250 g másla, nebo Hery
  • 120 g cukr, moučka
  • 4 žloutky
  • 1/2 kypřicí prášek do pečiva

  • 1 kg jablek zbavených jadřinců
  • 1 vanilkový cukr

  • 4 bílek
  • 160 g cukr

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní
  • Rockstar Ben
    Rockstar Ben koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

  1. Nejprve si pomocí šlehací metly vyšlehejte sníh z bílků 2,5 minuty/rychlostí 4 a postupně přisypávejte odvážený cukr.
  2. Do tuha vyšlehaný sníh odložte stranou do čisté mísy.
  3. ]Pak do nádoby dejte Heru nebo máslo (pokud je z lednice, nejprve posekáme na nožích).
  4. Přidejte cukr, mouku, 2 kypřícího prášku do pečiva, žloutky a vytvořte těsto 30 sekund/rychlostí 5.
  5. Průběžně si pomáhejte stěrkou.
  6. 1/3 těsta dejte na 30 minut ztuhnout do mrazáku.
  7. ]Ze zbylého těsta vyválejte placku a položte ji na vymazaný a vysypaný plech.
  8. Zatím si v nádobě posekejte na dvakrát (je to velké množství, proto na dvakrát) jablka s vanilkovým cukrem 5 vteřin/rychlostí 4 - 5.
  9. Na placku na plechu nasypejte jablka a potřete sněhem z bílků.
  10. Jablečnou vrstvu ostrouhejte těstem zmrazáku.
  11. Pečte na 180°C asi 20-25min.

Tip

Jablečnou vrstvu můžete ještě posypat ořechy, hrozinkami a mírně přisladit.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Hraběnčiny řezy

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: