Doba přípravy
20min
Celkový čas
32min
porce/procí
20
porce/porcí
Úroveň
střední
Ingredience & Porce
Těsto
- 6 kusy vejce
- 120 gramů cukru moučka
- 130 gramů polohrubá mouka
- 2 polévkové lžíce olej
Krém
- 400 gramů jahoda
- 120 gramů cukru moučka
- 250 gramů tvaroh
- 400 gramů zakysaná smetana
- 1 balíček želatinového ztužovače
Dále
- 500 gramů smetany na šlehání 33%
- čokoládové hoblinky
Příslušenství, které potřebujete
-
Metlička
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku přidáme vejce,cukr a šleháme do pěny 4 minuty/R4.
Přidáme mouku, olej a šleháme 1 minutu/R4.
Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Dáme péct na 12 minut při 180C.
Krém
Jahody vložíme do mixovací nádoby a rozmixujeme 6sekund/R6.
Nasadíme šlehací metličku.
Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a šleháme 2 minuty/R4.
Želatinový ztužovač připravíme dle návodu na sáčku přidáme ke krému a šleháme doladka 3minuty/R4.
Vzniklý krém naneseme na studený piškot.
Šlehačka
Do čisté a suché nádoby vložíme šlehací metličku.
Přidáme vychlazenou smetanu a šleháme 1 minutu/R4.
Šlehačku navrstvíme na jahodový krém.
Kdo chce, posype čokoládovými hoblinami.
Celý dezert dáme stuhnout do lednice nejlépe přes noc.
Tip
Lehký osvěžující zákusek.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
Jahody v krému? Tak to prostě musí být dobré
Skvělé
dobrota
už se těším