thumbnail image 1
thumbnail image 1
Doba přípravy
20min
Celkový čas
35min
porce/procí
12 porce/porcí
Úroveň
snadný

Ingredience & Porce

Korpus

  • 3 vejce
  • 50 g Hery
  • 90 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 polévkové lžíce pomerančové šťávy
  • 120 g hladká mouka
  • 1 čajová lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g sekaných lískových oříšků
  • 1 balíček skořicový cukr

Náplň

  • 330 g jablko
  • 1/2 odměrky vody
  • 2 polévkové lžíce cukr
  • 250 ml smetany na šlehání 33%

Příslušenství, které potřebujete

  • Metlička
    Metlička koupit nyní
  • Stěrka
    Stěrka koupit nyní
  • Kompletní mixovací nádoba pro TM6
    Kompletní mixovací nádoba pro TM6 koupit nyní

Sdílet svoji aktivitu

Dnes vařím toto

Příprava

    Korpus
  1. 1. Nejprve si dáme rozpustit heru.

    2. Do mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku,vložíme vejce cukr,vanilkový cukr a šleháme 3 minuty/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /R4.

    3. Otvorem ve víku přidáváme po častek hladkou mouku, kypřící prášek,pomerančovou šťávu a na závěr rozpuštěnou mírně schládlou heru vše šleháme 1 minut/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /R4.

    4. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a hustě posypeme nasekanými oříšky a zasypeme skořicovým cukrem a dáme péct.

    5. Pečeme 12 minut při 180C.

    6. Upečené těsto necháme schládnout a nakrájíme na tři stejné pruhy.

    Náplň

    7. Do mixovací nádoby vložíme očištěná jádřinců zbavená jablka a sekáme 5 sekund/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /R5.

    8. Přidáme cukr a vodu a rozvaříme 20 minut/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /100C/R2.

    9. Jablečnou směs přendáme do mísy a dáme na chvíli stranou.

    10. Do čisté a suché mixovací nádoby nasadíme šlehací metličku vložíme smetanu a šleháme 1 minutu/Zamknout mixovací nádobu"Zamknout mixovací nádobu" /R4.

    11. Na první plát naneseme jablečnou směs nani naneseme šlehačku přiklopíme plátem na který znovu naneseme jablečnou směs a šlehačku a na závěr přiklopíme posledním plátem, který před podáváním pocukrujeme.

    12. Řezy necháme stuhnout v lednice nejlépe přes noc.

    13. Foto k receptu Ivanka N.

Tip

Do jablečné náplně můžeme přidat rum pro výraznější chuť.

Model Thermomixu ®

  • Appliance TM 31 image
    Recept je vytvořen pro
    TM 31

Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.

Kategorie receptů:

Vytisknout

Třívrstvé oříškové řezy

Vytisknout:

Komentáře

Are you sure to delete this comment ?

Ostatní uživatelé také líbilo

Zobrazit podobné: