Doba přípravy
30min
Celkový čas
50min
porce/procí
--
--
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 17.04.2019
Ingredience & Porce
- 150 gramů pšeničných zrn, nebo špaldových
- 250 gramů chřestu, zeleného, nebo bílého chřestu (podušeného v košíku nebo konzervovaného), na kousky
- 250 gramůsýra, např. Eidam
- 150 gramů šunka, dušené, na kousky
- 4 vejce
- 0,5 čaj, ové lžičky soli
- 200 gramů mléko
- 200 gramů sýr, čerstvého (nezrajícího)
- 1 pažitka, čerstvá, nasekané
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby dejte obilná zrna, rozmělněte 40 sek./rychlost 10(50 sek./Turbo)a přendejte do větší mísy.
- Do mixovací nádoby dejte chřest, rozmělněte 3 - 5 sek./rychlost 5(8 - 10 sek./rychlost 4) a přidejte do mísy k namleté mouce.
- Do mixovací nádoby vložte sýr, rozmělněte 12 sek./rychlost 6 (10 sek./rychlost 5)a rovněž přidejte do mísy.
- Do mixovací nádoby vložte dušenou šunku, rozmělněte 4 sek./rychlost 5(8 sek./rychlost 4)a rovněž přidejte do mísy.
- Do mixovací nádoby dejte vejce, sůl a mléko a zamíchejte 10 sek./rychlost 4(12 sek./rychlost 3).
- Přidejte směs mouky, chřestu, sýra a šunky a zamíchejte 7 sek./rychlost 4(10 sek./rychlost 3), přendejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě.
- Ještě teplé zaviňte i s pečícím papírem (jako piškotovou roládu) a nechte částečně vychladnout.
- Do mixovací nádoby dejte čerstvý sýr a pažitku a zamíchejte 5 sek./rychlost 4(10 sek./rychlost 3).
- Vlažnou roládu opatrně rozviňte, potřete hmotou z čerstvého sýra a opatrně znovu zaviňte. Přitom odstraňte pečící papír. Nakrájejte cca na 20 plátků a podávejte.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
to jsem zvědavá jaké to bude
Chřest je vynikající na všechny způsoby.
Na čersvý chřest si musíme ještě chvíli počkat
zdravé a dobré
Are you sure to delete this comment ?