Doba přípravy
1h 6min
Celkový čas
1h 6min
porce/procí
--
--
Úroveň
střední
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 13.09.2019
Ingredience & Porce
Kuře se zeleninou
- 1000 gramů voda
- 1 čajová lžička soli
- 150 gramů bílý žampión, čerstvý, nakrájených na plátky
- 700 gramů kuřecí prso, plátek, bez kostí
- 1 kus mrkev, nakrájené
- 1 kus celer, ové natě
- 3 stonek petrželové natě
- 60 gramů máslo
- 60 gramů hladká mouka
- 800 gramů zeleninový vývar
- 1 kostka drůbeží vývar
- 1 čajová lžička vorčestrové omáčky
- 1 čajová lžička citrónová šťáva
- 1 špetka kari
- 0,25 čajové lžičky bílý pepř, mletý
- 100 gramů smetany
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby nalijte 1000 gramů vody, sůl a vařte 8 min./100°C/rychlost 1.
Do Varoma mísy vložte žampióny.
Do vody v mixovací nádobě vložte kuřecí prsíčka, mrkev, celer, petržel, uzavřete, na víko položte Varoma mísu a vařte 10 min./Varoma/ "Zpětný chod" /rychlost "Jemné míchání" .
Sundejte Varoma mísu a odložte stranou,vložte odměrku a vařte dalších 25 min./100°C/ "Zpětný chod" /stupeň "Jemné míchání" .
Vyndejte maso, zeleninu přeceďte. Vodu z přeceděné zeleniny dejte stranou.
Maso nakrájejte na kostky, pokud máte s kostí, tak vykostěte.
Do mixovací nádoby vložte máslo a roztavte ho 2 min. a 30 sek./100°C/ "Vypnout zpětný chod" /rychlost 2.
Přidejte mouku a osmažte ji 2 min. a 30 sek./100°C/rychlost 2.
Přidejte zeleninový vývar, bujón a prohřejte dalších 5 min./100°C/rychlost 2.
Přidejte ostatní suroviny, kromě kuřecího masa a žampiónů a rozmixujte 3 min./80°C/rychlost 4.
Nakonec vložte kuřecí maso a žampióny a lehce prohřejte 1 min./80°C/ "Zpětný chod" /rychlost "Jemné míchání" .
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
zase mňamka
vypadá krásně...určitě vyzkouším
Chutné a zdravé
také děláme podobně
Are you sure to delete this comment ?