Doba přípravy
40min
Celkový čas
1h 10min
porce/procí
--
--
Úroveň
pokročilý
Oficiálně testováno
- TM 31
published: 22.11.2011
změněno: 18.04.2019
Ingredience & Porce
Bešamel
- 1000 gramů Mléka
- 80 gramů másla, změklého, plus kousek navíc na povrch
- 120 gramů hladké mouky
- 0,5 čajové lžičky soli
- 2 čajové lžičky muškátového oříšku, mletého
Boloňská omáčka
- 800 gramů mletého masa, míchaného, vepřového a hovězího, pokrájeného na 3x3 cm kusy
- 200 gramů zeleniny, mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer, cibule...
- 60 gramů olivového oleje
- 100 gramů bílého vína
- 300 gramů rajčat v plechovce
- 1 čajová lžička soli
- 0,5 čajové lžičky pepře mletého
Těstoviny
- 300 gramů hladké mouky
- 70 gramů čerstvých špenátových listů
- 2 kusy vajec, středních (53-63 gramů)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
K podávání
- 200 gramů Parmazánu
Příslušenství, které potřebujete
-
Stěrka
-
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
- Do mixovací nádoby vložte parmezán a strouhejte 15 vteřin/rychlostí 10.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Těstoviny
Do mixovací nádoby vložte mouku a špenátové listy a mixujte 20 vteřin/rychlostí 9.
Přidejte vejce a extra panenský olivový olej a hněťte 2 min/"Těsto"
Přendejte těsto do mísy, zakryjte a nechejte 15 minut odpočívat.
Boloňská omáčka
Do mixovací nádoby vložte maso a sekejte 10–15 vteřin/rychlostí 7.
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Do mixovací nádoby vložte míchanou zeleninu a sekejte 5 vteřin/rychlostí 7.
Přidejte extra panenský olivový olej a restujte 5 min/Varoma/rychlostí 2.
Přidejte mleté maso, vařte 8 min/Varoma/ "Zpětný chod" /rychlostí "Jemné míchání"
Přilijte bílé víno a vařte 5 min/Varoma/ "Zpětný chod" /rychlostí "Jemné míchání"
Přidejte drcená rajčata, sůl a pepř a vařte 20 min/100°C/ "Zpětný chod" /rychlostí "Jemné míchání" .
Přendejte do mísy a odložte stranou.
Během vaření vyválejte těsto na pomoučeném vále na tenké obdélné placky (12 placek 20 x 10 cm) pomocí válečku nebo strojkem na těstoviny.
Bešamel
Všechny suroviny vložte do mixovací nádoby a vařte 12 min/100°C/rychlostí 3.
Mezitím předvařte těstovinové pláty v hrnci s vařící osolenou vodou asi 5 minut, nechejte okapat ve Varoma míse a pláty těstovin rozložte vedle sebe na utěrku.
Příprava lasaní
Předehřejte troubu na 180°C.
Zapékací mísu lehce vytřete máslem a na dno nalijte tenkou vrstvu boloňské omáčky.
Na omáčku položte vrstvu těstovin, nalijte další vrstvu boloňské omáčky, posypte trošku parmezánem a nalijte vrstvu bešamelu.
To opakujte do spotřebování všech surovin.
Horní vrstvu bešamelu posypte parmezánem a poklaďte malými kousky másla.
Pečte v předehřáté troubě na 180°C 20–30 minut.
Lasangne nakrájejte na čtverce a podávejte horké.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Ostatní uživatelé také líbilo
Zobrazit podobné:
Komentáře
dobrůtka
Dělala jsem s kupovanými těstovinymi, ale jinak velmi výborný recept
Suprový pad.
Bezva názorný postup
Are you sure to delete this comment ?