![thumbnail image 1](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/77qedttq-41869-510987-cfcd2-2857ppd8/b4988e79-92c0-450f-805f-d766f231d101/original/losos-na-paprice-s-brambory-na-porku.jpg)
![thumbnail image 2](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/77qedttq-41869-510987-cfcd2-2857ppd8/c9ceacfb-246c-4334-a318-16e284f0d02b/original/losos-na-paprice-s-brambory-na-porku.jpg)
![thumbnail image 3](https://cz.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/77qedttq-41869-510987-cfcd2-2857ppd8/283f0d89-cc03-4db0-a650-52fa1d14ff69/original/losos-na-paprice-s-brambory-na-porku.jpg)
Ingredience & Porce
Losos na paprice
- 500 g filetu z lososa, zbaveného kůže a kostí
- 500 g brambora, na plátky (cca 0,5mm tlusté)
- 600 g voda
- 1 čajová lžička sůl
- 1 kus pórek, nakrájeného na kolečka
- 180 g paprika (zelenina), mix zelených, červených, žlutých
- 2 čajová lžička mleté sladké papriky, + trochu na poprášení
- 300 g smetany na vaření, aspoň 12%
- sůl
- klínky citrónu
- petrželka
Příslušenství, které potřebujete
-
Varoma
koupit nyní -
Metlička
koupit nyní -
Varný košík
koupit nyní -
Stěrka
koupit nyní -
Kompletní mixovací nádoba pro TM6
koupit nyní
Sdílet svoji aktivitu
Dnes vařím totoPříprava
Do mixovací nádoby vložte vodu a sůl, nasaďte varný košík, vložte do něj brambory na plátky (či na menší části) a ¾ pórku nakrájeného na kolečka.
Papriku nakrájejte na tenké plátky a vložte do varoma mísy.
Lososa zbavte kůže a kostí, nakrájejte jej na kousky ve velikosti většího sousta, rozložte do varoma tácku a posypte trochou mleté papriky.
Vařte 22 min/varoma/rychlost 1
Dejte varoma systém stranou a brambory s pórkem zceďte. Lososa udržujte v teple.
Do mixovací nádoby nasaďte metličku, přidejte brambory s pórkem, papriky z varoma mísy, smetanu, 2 lžičky mleté papriky a osolte. Prohřejte 6 min/100°C/
"Zpětný chod" /rychlost
"Jemné míchání" .
Lososa můžete smíchat s omáčkou ve velké míse nebo omáčku rozdělit do malých misek a lososa na ni položit. Každopádně jej posypte zbytkem čerstvého pórku a podávejte s klínky citronu.
Tip
Jak zbavit lososa kůže?
Dejte si lososa kůží dolu na prkénko. Jeden konec filetu, ten nižší, nařízněte směrem od shora dolů cca půl cm od konce - kůži ale nepřeřízněte!. Můžete teď ten malý odříznutý konec filetu s kůží chytnout do ruky, vložit nůž do naříznutí a nožem pomalu odřezávat lososa od kůže.
Model Thermomixu ®
-
Recept je vytvořen pro
TM 31
Tento recept byl poskytnut zákazníkem Thermomixu ®, a tudíž není testován společností Vorwerk Thermomix ®. Společnost Vorwerk Thermomix ® proto negarantuje úspěšný výsledek tohoto receptu. Při vaření uživatelských receptů vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v manuálu.
Komentáře
Losos je zdravá ryba, kterou mají rády i malé děti. Určitě sklidí úspěch u celé rodiny. Děkujeme za recept.
Are you sure to delete this comment ?